Regija
U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi
Objavljeno 13. travnja, 2024.
ZVONIMIROVAC



Na cesti koja spaja Zvonimirovac s Čađavicom kao općinskim središtem sredstvima Virovitičko-podravske županije, odnosno ŽUC-a, izgrađen je armirano-betonski most duljine 12m i širine 8,30 m, a vrijednost radova iznosila je 350.000 eura. Uz dva prometna traka, most ima i pješačku stazu.



U središtu Zvonimirovca nalazi se nekadašnja vlastelinska zgrada, jedina katnica u mjestu, koja je svojevremeno služila i kao škola. Ta je zgrada spašena od propadanja prije dvije godine postavljanjem novoga krova i zamjenom stolarije, a u drugoj fazi obnove uređen je dio prizemlja. Dosad je u zgradu uloženo 126.000 eura. "Zasad su uređene tri prostorije koje će koristiti Sportska udruga Zvonimirovac za svoje aktivnosti, a planiramo prijaviti na nove natječaje projekte kojima bi se uredio i ostatak zgrade tzv. stare škole", kaže načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.



U naselju se gradi prva od tri planirane pješačke staze, čija je vrijednost 82.000 eura. U pripremi je dokumentacija za II. fazu radova, u sklopu kojih će se izgraditi još 800 metara nogostupa. P.Ž.
Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

NA DEPONIJU U ŽUPANJI U 2023.

Stara ciglana: odložene su 17.704 tone otpada

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

Najčitanije iz rubrike