Regija
POLJOPRIVREDNO-PREHRAMBENA ŠKOLA U POŽEGI

U idućoj bi školskoj godini učenici mogli krenuti u novi prostor s novom opremom
Objavljeno 12. travnja, 2024.
POŽEGA - Nova školska godina za učenike Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi mogla bi započeti u novim prostorima i s novom opremom. Naime, radovi na projektu izgradnje nove i obnove stare zgrade teku prema planu, što je potvrđeno prigodom obilaska gradilišta županice Antonije Jozić sa suradnicima i predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projekt ukupne vrijednosti oko 8 milijuna eura obuhvatio je izgradnju i opremanje nove zgrade te rekonstrukciju i dogradnju stare školske zgrade, a očekuje se da će radovi biti gotovi do kraja ove godine.

- Ovo je jedan veliki projekt od kojeg cijela Požeško-slavonska županija puno očekuje. Radi se o modernoj školi, školi 21. stoljeća, a kako je poljoprivreda ovdje strateška grana, imamo puno očekivanja od Regionalnog centra kompetentnosti Panonika. Ovdje će se školovati oni koji mogu odgovoriti izazovima današnjeg vremena i današnjih uvjeta poljoprivrede, ali i ponuditi sve one kompetencije bitne za sugrađane, jer ovdje će biti i centar cjeloživotnog obrazovanja - rekla je županica Jozić.


Nositelj projekta RCK Panonika je Poljoprivredno-prehrambena škola Požega, a provodi ga u partnerstvu s Požeško-slavonskom županijom uz tehničku pomoć Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ Panora. Riječ je o modernizaciji i proširenju kapaciteta školskog prostora, a u sklopu adaptacije rekonstruira se postojeći školski objekt, što uključuje zamjenu starih instalacija, postavljanje novih podova, uređenje fasade, krova i stolarije. Prostor će biti opremljen novim namještajem, nastavnim pomagalima i informatičkom opremom. Dogradnjom će se stvoriti novi prostor za praktičnu nastavu i radionice, izgradit će se moderna kuhinja i blagovaonica, laboratorij za mikrobiologiju i analizu hrane te novi prostori za izvođenje praktične nastave iz područja poljoprivrede i stočarstva. Razvijeno je i verificirano novo zanimanje agroprocesni tehničar, a u sklopu obrazovanja odraslih razvijeno je 12 formalnih i 18 neformalnih programa.

- Nadamo se da ćemo iduću školsku godinu krenuti u novim prostorima i s novom opremom, ali i potaknuti naše učenike osmih razreda da se upišu u našu školu. Uz to, kao Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi poboljšati mogućnosti zapošljavanja i bolju upisnu politiku sve djece vezano za poljoprivredu, zeleno i digitalno - rekla je Marija Mršo Rajić, ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole. B.S.T.
Razvijeno je zanimanje agroprocesni tehničar; za obrazovanje odraslih 12 formalnih i 18 neformalnih programa

Najčitanije iz rubrike