Regija
MIMOHOD MOTORISTA

Otvorena moto sezona za 2024. u najistočnijoj županiji
Objavljeno 29. travnja, 2024.

Svake godine, nekako u ovo vrijeme kada su vremenske prilike sve povoljnije, mimohodom vukovarsko-srijemskih motorista koji organiziraju svi moto klubovi najistočnije županije otvara se moto sezona , a sve sa ciljem skretanja pozornosti drugih sudionika u prometu na prisutnost i sigurnost motociklista na cesti.

Otvorenje moto sezone Vukovarsko-srijemske županije 2024. održano je u nedjelju, okupljanje je bilo kod Motokluba Paklena braća Rajevo Selo, a potom su išli rutom: Podgajci – Županja – Gradište – Rokovci – Vinkovci, Nuštar – Bogdanovci – Vukovar – Negoslavci – Slakovci – Jankovci – Privlaka – Otok – Drenovci – Gunja.

Nakon Drenovaca motoristi su nakratko stali i u Svetištu Majke dobre nade – Šumanovci, kako bi predstavnici moto klubova VSŽ zapalili svijeće i pomolili se za pokojnog predsjednika MK Cvelf Gunja Marka Marića – Makija, a ondje je ujedno bila i posveta motora.

Prikupljena sredstva u ime moto klubova Vukovarsko srijemske županije i prijatelja bit će donirana Ani Mesić za pomoć u liječenju Ivana Mesića iz Podgrađa, štićenika MK Golubica Vukovar i MK Gospodari vjetra Otok. Ivan Mesić rođen je 2007. godine sa Down sindromom a trenutno traje njegovo liječenje obzirom da ima još 18 teških dijagnoza (tumori na jeziku i mjehuru, bubrezi itd.) kao i veliki broj „”lakših“ dijagnoza, kažu organizatori i najavljuju kako je domaćin Otvorenja moto sezone VSŽ 2025. je Motoklub Gospodari vjetra iz Otoka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike