Osijek
OBNOVLJEN DNEVNI BORAVAK

Rotaract klub i Umjetnička škola uredili Zavod za dječju psihijatriju
Objavljeno 9. travnja, 2024.

Kako bi omogućili bolje uvjete za rehabilitaciju i podršku mladim osobama koje se suočavaju s mentalnim izazovima te ujedno i osvijestili javnost o važnosti mentalnog zdravlja među mladima, članovi Rotaract kluba Osijek u suradnji s Rotary klubom Osijek odlučili su se za obnovu dnevnog boravka Zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju.

Ivana Rašić, predsjednica Rotaract kluba Osijek, istaknula je u utorak u povodu završetka obnove da je Klub radio na različitim projektima i događajima na kojima je prikupljan novac za ovaj projekt.

- Ako je ikome potrebna pomoć, to su naši najmlađi. Vidjevši da je dnevni boravak u lošem stanju, krenuli smo u akciju, te prikupili 3000 eura za njegovu obnovu. Sve je počelo obnovom zidova i postavljanjem novih rasvjetnih tijela, u čemu nam je pomogla tvrtka Građevinarstvo Spajić, a učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek oslikali su zidove. Također, nabavljen je potpuno novi namještaj kako bi se djeca i zaposlenici osjećali ugodnije - rekla je predsjednica Rotaract kluba Osijek.

Profesorica Jelena Lulić iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna istaknula je kako su poziv Rotaract kluba prihvatili bez oklijevanja jer njihova škola i inače sudjeluju u sličnim aktivnostima.

- To su uvijek lijepe i zanimljive suradnje i drago mi je što smo mogli pridonijeti ovako plemenitom projektu, koji će djeci osigurati ugodniji boravak - rekla je prof. Lulić.
I. Alilović

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

Najčitanije iz rubrike