Osijek
KAD SE MALE RUKE SLOŽE - SVE SE MOŽE

Stambeni kontejner za baku Koviljku je stigao
Objavljeno 29. travnja, 2024.
Baka je u utorak ostala bez kuće, koja je uništena u velikom požaru. Mještani Tenje i predsjednica MO zavrnuli su rukave
Kada se male ruke slože, doista se - sve može! Koviljka Tegeltija (84) iz Tenje, kojoj je u utorak u cijelosti izgorjela kuća, u Ulici Branka Radičevića, dobila je stambeni kontejner. Brojni ljudi odazvali su se na poziv za pomoć starici, a kada je za nesreću čula Marija Capan, predsjednica Mjesnog odbora Tenja, odmah je počela raditi na tome da baka dobije nužnu pomoć. I vrlo brzo je stigla.

S Crvenim križem dogovoreni su topli obroci svaki dan, a donirat će se baki i nešto odjeće. Mjesni odbor organizirao je prikupljanje donacija za svoju sumještanku, ali je i pozvao sve koji mogu pomoći u rušenju i uklanjanju kuće da se jave. Grad Osijek uputio je zahtjev Ravnateljstvu civilne zaštite da se 84-godišnjakinji dodijeli stambeni kontejner, što je i realizirano u subotu. Financijsku pomoć dala joj je i Osječko-baranjska županija. Koviljka nije htjela otići iz svog dvorišta jer ondje ima kokoši, jare i kozu, za koje se brine, ali i vrt koji obrađuje.

- Stambeni kontejner stigao je u subotu ujutro. Odmah su došli i djelatnici HEP-a i priključili struju, a osječka komunalna tvrtka Unikom dovezla je i veliki kontejner za građevinski materijal. Veliko hvala ravnatelju Damiru Trutu i djelatnicima Ravnateljstva civilne zaštite, koji su vrlo brzo osigurali i opremili stambeni kontejner, ali i Gradu Osijeku, koji je platio prijevoz kontejnera, te vatrogascima, koji su se uključili u raščišćavanje požarišta i danima radili na tome. Hvala i HEP-u i Unikomu na svemu. Puno hvala Crvenom križu i Osječko-baranjskoj županiji - zahvalila je Marija Capan, koja je od utorka, kao i tenjski vatrogasci, svaki dan bila kod 84-godišnjakinje i pomagala joj. Jedan dan baka ju je uključila i u branje jagoda u svom vrtu.

Podsjetimo, za požar koji je progutao kuću bila je kriva - žarulja. "Očevidom policije u suradnji s inspektorom zaštite od požara utvrđeno je da je uzrok požara kuće i pomoćnog objekta toplina iz rasvjetnog tijela na gorivu tvar, kojom se prilikom požar proširio na krovište i strop. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 25.000 eura. Buktinja je poharala krovište, a crjepovi i ostali dijelovi krova popadali su u unutrašnjost kuće i uništili sve u njoj."

Sandra Lacić
NAKON GAŠENJA ČISTILI SU ZGARIŠTE
 
Krešimir Kovačević, zapovjednik DVD-a Tenja, u utorak je do jutra gasio požar kuće 84-godišnjakinje, te se odmah s vatrogascima i vatrogaskinjama uključio u čišćenje prostora. “Odmah smo se odazvali pozivu i čistili zgarište, u subotu je jedna ekipa bila do večeri ondje. Pomogli smo baki koliko smo mogli. Došli su nam pomoći i dečki iz Mjesnog odbora. Poskidali smo grede, da ne bi pale, i sve očistili - rekao nam je zapovjednik DVD-a Tenja.

Najčitanije iz rubrike