Regija
POČELI SU RADOVI

Nova zgrada za Šumariju Ćeralije
Objavljeno 7. travnja, 2024.
Šumarija Ćeralije, koja se nalazi u sklopu Uprave šuma Slatina, nakon 33 godine "podstanarstva" za 18 mjeseci dobit će svoj novi dom. Zgrada je uništena u Domovinskom ratu, a početak radova na novoj, oko milijun eura vrijednoj zgradi, koja će se nalaziti u središtu Ćeralija, nedaleko od novog mjesnog doma i dječjeg vrtića, i u kojoj će svoje mjesto pronaći 50 djelatnika, označili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, načelnik Općine Voćin Predrag Filić, voditelj Uprave šuma Slatina Tomo Baturina i Boris Radočaj iz Šumarije Ćeralije.

Šumarija Ćeralije jedna je od sedam šumarija u sastavu Uprave šuma – Podružnice Slatina, obuhvaća površinu od 8271 hektara i godišnje proizvodi 45.000 kubnih metara drvne mase.

Da je ovo radostan trenutak za sve mještane Općine Voćin i naselja Ćeralije istaknuo je načelnik Predrag Filić, a čestitke svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta uputio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Danas je veliki dan za Općinu Voćin. Ovo su investicije koje su hvalevrijedne i koje su potrebne ne samo za ovu općinu nego i za cijelu Virovitičko-podravsku županiju. Prošle smo godine bili u zgradi Šumarije Voćin, gdje smo otvarali nove, adaptirane prostore. Tada se nagovijestilo ono što je počelo danas – radovi na novoj zgradi u Ćeralijama. Ključan događaj za sve ovo zbio se 1. siječnja 2019. godine, kada smo uspostavili Upravu šuma - Podružnica Slatina i od tada imamo kontinuiran rast i razvoj Hrvatskih šuma na ovom području – rekao je, među ostalim, župan Andrović.
Gradnja nove grade Šumarije Ćeralije, kako je planirano, trajat će 18 mjeseci

8271

hektar površina je koju obuhvaća Šumarija Ćeralije

45.000

kubnih metara drvne mase godišnje proizvodi Šumarija Ćeralije

Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike