TvObzor
SKANDINAVSKA AVANTURA “RONJA, RAZBOJNIČKA KĆI”

Uzbudljiva adaptacija klasika Astrid Lindgren
Objavljeno 29. ožujka, 2024.
Avanturistička serija s elementima fantazije “Ronja, razbojnička kći” dostupna je na streaming servisu Pickbox NOW. Riječ je o adaptaciji jednog od najpoznatijih romana omiljene švedske spisateljice Astrid Lindgren. U šest epizoda, serija donosi svjež pogled na klasičnu priču o legendarnoj djevojčici Ronji prikazujući izazove i avanture odrastanja na suptilan i dirljiv način.

“Ronja, razbojnička kći” prati priču o mladoj djevojci rođenoj u skupini razbojnika unutar srednjovjekovne skandinavske tvrđave. Smještena u magičnu i katkad opasnu šumu, Ronja se susreće s neobičnim stvorenjima i otkriva tajne svijeta oko sebe. Prateći Ronjine avanture dok se suočava s izazovima svog jedinstvenog odgoja, serija istražuje njezin put u svijetu ispunjenom čudima i opasnostima te svjedoči o trajnoj snazi hrabrosti i vezi zabranjenog prijateljstva. Mlada Ronja sprijatelji se sa sinom očeva suparnika i tako počinje drama njezina prijateljstva i obiteljske odanosti.

Uzbudljivu modernu adaptaciju svjetski poznate priče napisao je Hans Rosenfeldt, a režiju je preuzela Lisa James Larsson. Glumačku postavu čine Kerstin Linden, Jack Bergenholtz Henriksson, Christopher Wagelin, Krista Kosonen, Johan Ulveson i Sverrir Gudnason. Mlade glumačke zvijezde unose život u likove koji su prvi put na životnim prekretnicama. Svi zajedno obećavaju autentičnu i emocionalnu interpretaciju.

Autorica knjige koja je inspirirala seriju, Astrid Lindgren, švedska je književna zvijezda, koja je među najprevođenijim i najprodavanijim autorima na svijetu s više od 75 objavljenih knjiga. Njezina djela prevedena su na više od 100 jezika i prodana u više od 165 milijuna primjeraka, te su prilagođena u više od 70 igranih filmova i TV produkcija. D.M.
Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

PREMIJERA NOVE HTV-OVE IGRANE LUTKARSKE SERIJE ZA DJECU

Pepe, Bubi i Lu kod dr. Zdravke

Najčitanije iz rubrike