TvObzor
ŠESTODIJELNA ITV-OVA SERIJA “SINGAPURSKI STISAK”

Nemilosrdna obitelj usred kataklizmičnih događaja
Objavljeno 15. ožujka, 2024.
Miniserija prikazuje društvo u raspadu i obitelj Blackett koja svim silama pokušava spasiti svoj svijet koji se ruši

Dramska serija “Singapurski stisak” (“The Singapore Grip”), koju potpisuju autori “Poldarka” i “Viktorije”, vrti se oko bogate britanske obitelji koja živi u kolonijalnom Singapuru tijekom japanske invazije. Riječ je o nemilosrdnoj obitelji Blackett, koja spletkari da bi zadržala svoju uspješnu tvrtku usred kataklizmičnih svjetskih događaja.



U subotu, 16. ožujka, na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) u 17.25 na rasporedu su prva i druga epizoda šestodijelne dramske serije “Singapurski stisak”.

“Singapurski stisak” prikazuje društvo u raspadu i obitelj koja svim silama pokušava spasiti svoj svijet koji se ruši. Serija se temelji na slavnom romanu J. G. Farrella, a scenarist je oskarovac Christopher Hampton.

Prva epizoda: Za uspješnog trgovca kaučukom Waltera Blacketta i njegovu obitelj Singapur 1941. godine izvor je novca i povlastica, a užasi u Europi razorenoj ratom ne dotiču ih. Bliži se srebrna obljetnica Walterove tvrtke, a njegov stariji partner, g. Webb, sprema se u mirovinu, pa Walter želi učvrstiti svoje mjesto na čelu tvrtke. Mora početi razmišljati i o nasljedniku. Hoće li to biti njegova ustrajna kći i miljenica Joan ili njegov lakomisleni sin Monty, na kojega se ne može osloniti? Ali njihov svijet poremeti dolazak Vere Chiang, misteriozne kineske disidentice, koja ih moli za pomoć.

Druga epizoda: Matthew se polako prilagođava novom životu u Singapuru i upoznaje se s trgovinom kaučukom. Ubrzo otkriva da mu se pod nosom odvijaju sumnjivi poslovi, ali Blackettov beskrupulozan način vođenja posla i predstojeća japanska invazija ne dopuštaju mu da uvede promjene. Nakon što ga Blackettovi odvedu na najpopularniju zabavu u Singapuru, iscrpljen i u groznici, Matthew se nađe između dvije žene koje ga pokušavaju zavesti. Za to vrijeme Pearl Harbour je bombardiran i Amerika se priključuje ratu.

Uloge u ITV-ovoj miniseriji “Singapurski stisak” tumače Georgia Blizzard (Joan Blackett), Charles Dance (g. Webb), Jane Horrocks (Sylvia Blackett), David Morrissey (Walter Blackett), Lilo Baier (Kate Blackett), Colm Meaney (Brendan Archer), Elizabeth Tan (Vera Chiang) i Luke Treadaway (Matthew Webb). Izvršni producenti su Christopher Hampton te Damien Timmer i Karen Thrussell iz Mammoth Screena, producentica je Farah Abushwesha, a režiju svih šest epizoda potpisuje Tom Vaughan. D. Miklić
Možda ste propustili...

SHOW “ZVIJEZDE PJEVAJU”

Polufinale kao nikad prije

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike