Sport
LORENA BALIĆ PROŠLOG TJEDNA IMALA JE DVIJE PROMOCIJE

Kad čujem i vidim djecu kako navijaju za mene, onda znam kojim putem želim nastaviti
Objavljeno 23. svibnja, 2023.

Vezani članci

NOGOMETAŠICE OSIJEKA PROSLAVILE 24. NASLOV PRVAKINJA

Nove gazdarice Gradskog vrta: Dobro došli u vaš novi dom

Šesti je put najbolja strijelkinja SuperSport Prve hrvatske lige nogometašica. Lorena Balić sezonu je okončala s 33 pogotka, a kolika je njezina dominacija, svjedoči da je sljedeća na listi najboljih strijelaca njezina suigračica i kapetanica Izabela Lojna s čak 14 pogodaka manje. Najbolji je strijelac Hrvatske, a da nije igračica Osijeka, Lara Ivanuša iz Splita, koja je postigla 17 pogodaka. Nije i 18. premda je pred kraj nedjeljnog susreta u Gradskom vrtu bila u izglednoj prilici. Uoči susreta koji u konačnici ništa nije odlučivao Lorena Balić i Izabela Lojna primile su nagradu Kohorte kao najbolji strijelac i najbolja igračica novih prvakinja. Bilo je to malo iznenađenje za igračice.



- Nitko mi nije najavio ranije da ću primiti nagradu Kohorte i doista sam ugodno iznenađena. Primiti nagradu od navijača, kad čuješ pljesak publike, doista mi je srce bilo ispunjeno. Evo, naježila sam se...

Nije se u nedjeljnom posljednjem susretu sezone protiv Splita upisala među strijelce, ali je među asistentice za izjednačujući pogodak Medić kojem su Osječanke ipak na kraju izbjegle poraz. Bilo bi jako nezgodno da je baš ovaj posljednji susret odlučivao o prvakinjama Hrvatske.


- Dugo se već nije dogodilo da posljednji susret nije odlučivao ni o čemu. Cijelu sezonu imaš pritisak pobjede, pobjede i sada smo odigrale bez ikakvog pritiska. Odlučili smo danas da igramo rasterećeno i doista mi je drago da smo sve riješile ranije jer pokazale su se ponovno jako dobrim protivnikom. Imale smo podosta prilika, žao mi je što ovu publiku nismo razveselile pobjedom, ali vjerujem da nam neće puno zamjeriti jer smo pokazale u svim utakmicama da smo bile u svakoj utakmici željne vratiti ovaj naslov prvakinja.

Lorena je protekli tjedan imala dvije promocije. Prije nedjeljne promocije za naslov prvakinja na fakultetu je imala promociju za završetak preddiplomskih studija Agrobiotehničkih znanosti.

- Doista mi je ovaj tjedan bio kao iz snova. Naslov prvakinja, titula najboljeg strijelca, a i diploma na fakultetu. Bit će vjerujem već sljedeće godine i nova diploma. Završila sam već četvrtu godinu, upisujem petu tako da vjerujem da ću završiti i diplomske studije.

Ambicije su ipak vezane uz nogomet.

- Prošle godine dobila sam i selekciju, pa sam i trenerica u klubu i kada sam vidjela ovu djecu koja su tako glasno navijala za mene shvatila sam što je moj san i kojim putem želim nastaviti. A fakultet je, što se kaže, za ne daj Bože.

Slijedi odmor, no na ljeto je trener Goran Ljubojević najavio puno posla.

- Vjerujem da će pripreme biti jako intenzivne jer ipak nas čeka nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali mi smo se za ovo borile i ne želimo na ovome stati.

Već smo zaključivale razgovor s Lorenom, kada nas je zamolila još malo da ostavimo upaljen snimač. Željela je uputiti posebnu zahvalu.

- Želim zahvaliti i pohvaliti sve ove ljude koji su izvan svega. Koji su dali sto posto sebe, koji su organizirali sve ovo što imamo i koji su nam velika potpora. Posebno bih zahvalila našoj direktorici Ivani Svalini. Ona nikada neće iskakati u prvi plan, a doista je žena odradila lavovski dio posla. Želim joj zahvaliti, čestitati i njoj na ovom naslovu i poručiti joj da je ona naš ponos - zaključila je napadačica Osijeka. K.Lacković
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI OSIJEKA GOSTUJU KOD DUBRAVE

Učiniti sve da se izbjegne najgori mogući scenarij

SUPERSPORT PRVA HNL ZA ŽENE

“Petarda” Osječanki u Splitu

BROKERI SPREMNI ZA MAJSTORICU

Cijela sezona stat će u ovih 40 minuta

Najčitanije iz rubrike