Sport
OSIJEK JE SVOM NAJBOLJEM IGRAČU PONUDIO NOVI UGOVOR

Svi žele da Ramon ostane
Objavljeno 2. svibnja, 2024.
Uvjeti novog ugovora, doznajemo, u skladu su s onim što Mierez znači za NK Osijek
Na Opus Areni krenuli su u rješavanje važnih "obiteljskih" pitanja, a nije tajna kako se na ljeto planira provesti ozbiljna rekonstrukcija igračkog kadra. Temelj te akcije trebao bi biti produžetak ugovora s igračima koji su sada u kadru a u klubu ih vide kao nositelje igre u budućoj momčadi.

U tu kategoriju spadaju Ramon Mierez i Darko Nejašmić, koji na ljeto ulaze u posljednju godinu ugovora, pa je vrijeme za poduzimanje konkretnih koraka kako bi se razjasnilo može li se s njima dvojicom planirati budućnost. Sportski direktor Jose Boto krenuo je "ravno u glavu", pa je Osijekovu najboljem i najskupljem igraču te prvom strijelcu SHNL-a Ramonu Mierezu klub ponudio novi višegodišnji ugovor.

Ramone, na tebe je red



Detalji, zasad, naravno nisu poznati, ali iz kluba kažu kako su uvjeti novog ugovora u skladu s onim što Mierez znači za NK Osijek. Ramon je i dosad bio daleko najplaćeniji igrač Osijeka, ali uopće nema dvojbe kako je opravdao svaki uloženi euro u njega.

Jednom je već bio najbolji strijelac lige, a na putu je da to postane i drugi put, što je u povijesti osječkog kluba dosad uspjelo samo jednom čovjeku - Robertu Špeharu. Taj sjajni nekadašnji napadač također je u dva navrata bio prvi strijelac lige. Prvi put u sezoni 1994./95. pa u sezoni 2003./04. Ramon je u Gradski vrt stigao u ljeto 2020., te se otad baš uvukao pod kožu navijačima ne samo zbog svojih golgeterskih sposobnosti nego i zbog radne etike na terenu, ali i zbog mirnog obiteljskog života izvan njega. Priča oko njegova ostanka već se vrti određeno vrijeme, a sam je Argentinac nedavno potvrdio da je sklon takvom scenariju.

- U Osijeku se osjećam voljeno. Moja obitelj i ja uživamo u životu ovdje, a što donosi budućnost, nije pitanje za mene, već za sportskog direktora Josea Bota - rekao je.


Eto, Boto je vrlo izravno odgovorio na pitanje kakvi su klupski planovi vezani uz Argentinčevu budućnost, pa ćemo sada vidjeti jesu li Ramonove slatke riječi o ljubavi prema klubu i gradu bile samo uobičajna proza koju plasiraju nogometaši kako bi se dodvorili navijačima ili Osijek doista ima posebno mjesto u njegovu srcu. Za navijače dvojbi nema, oni bi bili oduševljeni Ramonovim ostankom među Bijelo-plavima jer bi on značio odličan temelj za gradnju momčadi koja bi od ljeta napokon trebala krenuti putem izlaska iz dvogodišnjeg života u rezultatskom prosjeku. Ramon je i ove sezone prava lokomotiva koja vuče Bijelo-plavu kompoziciju prema Europi. Samo u drugom dijelu sezone zabio je deset od 18 Osijekovih pogodaka, a njegov igrački napredak ogleda se u sedam asistencija koje je ove sezone podijelio suigračima za pogotke. Naime, u prethodne tri sezone ukupno je asistirao samo četiri puta.

Važna odluka



No Ramon je također na svojevrsnoj prekretnici karijere. Sredinom svibnja će napuniti 27 godina, a to su već godine u kojima nije lako iz HNL-a ostvariti ozbiljan transfer u inozemstvo.

Zato Ramona čeka važna odluka koja će mu odrediti igračku budućnost. Oko njega je već bilo puno napetosti, zimus, kada ga je svim silama želio dovesti Dinamo, ali je Osijek ostao čvrst i tada si nije dopustio gubljenje najboljeg igrača. U biti, istu mogućnost Bijelo-plavi će imati i ovog ljeta jer Mierezov aktualni ugovor vrijedi do ljeta 2025., a sve je izglednije kako Osijek za njega neće dobiti odštetu koja bi zadovoljila financijske apetite (20 posto eventualnog budućeg transfera pripada Alavesu, nap. a.), pa nije isključen Ramonov ostanak na Opus Areni do kraja ugovora i odlazak bez odštete. U svakom slučaju, klub je povukao svoj potez, kojim je prije svega želio otkloniti špekulacije vezane uz planove oko Mierezove budućnost. Loptica je sada prebačena Ramonu, jer mu je jasno poručeno kako ga se vidi kao predvodnika nove momčadi koju se planira formirati na ljeto.

Bit će zanimljivo čuti i vidjeti što Mierez misli o tome...

 
Dalibor Keler
LOV NA ŠPEHARA
Robert Špehar apsolutni je Osijekov sinonim za golgetera otkako se igra HNL, a Ramon Mierez ozbiljno ugrožava njegove brojke. Špehar je prvi strijelac Bijelo-plavih od Domovinskog rata do danas sa 69 postignutih pogodaka, od čega je 60 prvenstvenih. Mierez je trenutačno na 56, s tim da je 54 zabio u prvenstvenim utakmicama. Dakle, ostane li Ramon još jednu sezonu u Osijeku, lako bi mogao postati njegov najbolji strijelac u samostalnoj Hrvatskoj.

Puno više od golgetera: Ramon se navijačima uvukao pod kožu zbog radne etike na terenu, ali i zbog mirnog obiteljskog života izvan njega

10

pogodaka od svojih 17 Ramon Mierez postigao je u drugom dijelu sezone, što je više od polovine svih pogodaka koje je Osijek (18) zabio svojim suparnicima. Inače, Argentinac je dosad u ovom prvenstvu sam zabio više golova od cijele momčadi Rudeša.

7

asistencija ima Mierez u dosadašnjem dijelu prvenstva, što govori o njegovu napretku u toj statističkoj kategoriji jer je tri sezone prije ove sve zajedno skupio četiri asista za pogodak. I to govori o Ramonovoj transformaciji u vođu osječke momčadi

Možda ste propustili...

BAYERN MÜNCHEN BEZ IJEDNOG TROFEJA PRVI PUT NAKON 12 GODINA

Je li Harry Kane uistinu uklet?

Najčitanije iz rubrike