Regija
DOBRA KAPLJICA, GASTRODELICIJE...

Peti Festival frankovke u Feričancima oduševio posjetitelje
Objavljeno 25. rujna, 2022.
FERIČANCI - U Feričancima je održan 5. Festival frankovke. To je turistička, gastronomska, sportska i zabavna manifestacija koja za cilj ima promociju najpoznatije sorte grožđa iz feričanačkog vinogorja te ujedno i turističku promociju Općine Feričanci.

Festival je organizirala Općina Feričanci uz pokroviteljstvo tvrtke Nexe d.d., Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice grada Našica. Festival je otvorio načelnik Općine Feričanci Marko Knežević zahvalivši svima koji su pomogli u organizaciji.

Ponosan na peto izdanje festivala bio je predsjednik Uprave Nexe d.d. Ivan Ergović, koji je izrazio zadovoljstvo što Feričanci iz dana u dan postaju sve zanimljivija turistička destinacija čemu uvelike pridonose ovakve manifestacije.

Svečanosti otvorenja nazočili su i saborski zastupnik Goran Ivanović, zamjenik župana osječko-baranjskog Josip Miletić i direktorica Turističke zajednice grada Našica Ines Resler.

U sklopu programa održan je planinarski susret "Kroz vinograde i šume", utrka i biciklijada atraktivnom stazom kroz vinograde. Na općinskom trgu, na brojnim štandovma proizvođači vina, voćari i obrtnici, ali i udruge, ponudili su za degustaciju i prodaju ono najbolje. Uz vino i rakiju, bilo je tu sirova, domaćih kolača, lepinja...

Ovogodišnje izdanje Festivala frankovke završilo je sjajnim koncertom popularne grupe Opća opasnost. S.Fridl
Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

Najčitanije iz rubrike