Regija
NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja
Objavljeno 23. travnja, 2024.
NAŠICE - Gradsko vijeće Našica jednoglasno je donijelo odluke o ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja Grada, koja će im biti uručena na svečanoj sjednici za Dan grada sredinom lipnja.

Nagrada za životno djelo Grada Našica bit će dodijeljena Borisu Paviću, koji je krv dao 102 puta, Mirku Košturjaku za razvoj i unaprjeđenje tehničke kulture te postumno Zvonimiru Ljubljanoviću za poseban doprinos razvoju vatrogasne djelatnosti.

Nagradu Grada Našica dobit će višestruki darivatelji krvi Jerko Bešlić, Zlatko Krištofik, Josip Kršan, Alen Krištofik, Branimir Markulić, Željko Malovčak i Ante Mulalić, zatim Viktor Šafranko za nesebično pomaganje mještanima naselja Lile, Miroslav Umiljanović za aktivnosti na poboljšanju života u naselju Martinu, Dean Kopri za glazbeno predstavljanje skladateljice Dore Pejačević i Humanitarna udruga Dar dobrote za uspjehe tijekom desetogodišnjeg humanitarnog djelovanja.

Dodijelit će se i deset zahvalnica Grada Našica, a Gradsko vijeće odlučilo je da su ovogodišnji dobitnici: Matica slovačka Jelisavac za kulturni napredak i razvitak naselja Jelisavca, Jakov Solomun i Goran Galić za hrabri čin spašavanja ljudskog života te Željko Bortek, Tomislav Divjanović, Ivica Jančula, Anton Kukuruzović, Tomica Stojaković, Marko Štefančić i Boris Šteher, višestruki darivatelji krvi.

Na sjednici je, među ostalim, prihvaćeno izvješće o radu Udruženja obrtnika Našice u 2023. te odluka o izmjeni Odluke o izvršavanju proračuna za 2024. godinu. Kako je objasnio pročelnik gradskog Upravnog odjela za proračun i financije Franjo Vladika, riječ je o usklađivanju koje je potrebno da bi se mogla kompletirati dokumentacija za kreditno zaduživanje do 4,9 milijuna eura za financiranje gradnje Centra za starije osobe i Dječjeg vrtića Urbarija, a koja će se dostaviti Ministarstvu financija za dobivanje suglasnosti za zaduživanje.

Gradsko vijeće dalo je i suglasnost za ulaganje u rekonstrukciju nerazvrstane ceste u zaseoku Štukino Brdo u Zoljanu, procijenjene vrijednosti 1,9 milijun eura. Projekt će se prijaviti za sufinanciranje na natječaj Ministarstva poljoprivrede.

Uoči sjednice Vijeća je održan uobičajeni aktualni sat, koji je kratko trajao, a pitanja su postavljali oporbeni vijećnici. Vijećnićka su se pitanja odnosila, među ostalim, na mogućnost gradnje nove tržnice i gradnje objekata u naselju povremenog stanovanja Tavanac kao i na turističko-rekreacijskom području Lapovac, ali i redovito održavanje cesta u vlasništvu Grada. S.Fridl
Nagrada za životno djelo dodijeljena je Borisu Paviću, Mirku Košturjaku i postumno Zvonimiru Ljubljanoviću

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike