Regija
”ZA USPRAVAN HOD KROZ ZLATNU DOB”

Život umirovljenih žele učiniti što sadržajnijim
Objavljeno 12. kolovoza, 2022.
VALPOVO



Različitim programima i projektima Grad nastavlja poboljšavati kvalitetu života umirovljenika, populacije najteže pogođene inflacijom i poskupljenjima, te im omogućuje pojedine usluge, kao i sudjelovanje u društvenom, obrazovnom, kulturnom i sportskom životu, bez ikakvih financijskih troškova, navodi kreatorica i voditeljica programa "Za uspravan hod kroz zlatnu dob" Stela Horvat. Od rujna počinje novi ciklus obogaćenog programa, u kojem svatko može pronaći nešto za sebe, najavljuje. Program uključuje brojne psihofizičke aktivnosti u svrhu poticanja umirovljenika na kontinuirano uključivanje u društvenu zajednicu i izlazak iz rutine. Jedan je od ciljeva i poticati razvijanje samopouzdanja i sigurnosti u osobne sposobnosti i identitet. Uz program "Za uspravan hod kroz zlatnu dob", Grad će iz područja socijalne skrbi umirovljenicima pružiti usluge pomoći starima i nemoćnima, isplatit će i božićnice i uskrsnice, tu je i obilježavanje 50., 60., i 70. godišnjice braka uz prigodno darivanje, te kroz projekt "Inkluzivni val" osigurati pomoć fizioterapeuta i psihologa, kao i poludnevni boravak uz razne napitke, petkom u Gradskoj knjižnici i čitaonici, potpuno besplatno.



U sklopu programa "Za uspravan hod kroz zlatnu dob", između ostalog, održat će se književna večer, nastavit će se informatičko obrazovanje, održati radionice oslikavanja kišobrana i modelarstva, organizirati stručna predavanja iz područja psihologije i interaktivne pedagoške radionice u svrhu očuvanja mentalnog zdravlja pojedinca, provoditi vježbe u prirodi dva puta tjedno u trajanju od 60 minuta, svladati nordijsko hodanje, pokazati vježbe relaksacije u zatvorenom prostoru, održati radionice svjesnog disanja, poboljšanja fine motorike, meditacije, mindfulnessa ili svjesnog usmjeravanja pažnje na ono što je sada i ovdje...



Obilježit će se i Međunarodni dan starijih osoba, 1. listopada, aktivnošću sportskog, društvenog, kulturnog, obrazovnog i socijalnog karaktera pod nazivom "Valpovačka staza zdravlja", u organizaciji TZ-a (staza počinje na ulazu kod dvorca te se proteže kroz park kraj platane, uz mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi te tri radionice, uz stručno vodstvo, kao i ponudu hrane i pića). L.A.
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

Najčitanije iz rubrike