Osijek
DAN GRADSKE ČETVRTI GORNJI GRAD

Za ulaganja 573 tisuće kuna više
Objavljeno 29. lipnja, 2022.

Na blagdan zaštitnika Osijeka, svetih Petra i Pavla, 29. lipnja, svoj dan obilježavaju stanovnici središta, Gradske četvrti Gornji grad. Svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika hrvatskim braniteljima i spomenika dr. Franje Tuđmana nakon čega je održana svečana sjednica Vijeća GČ-a.

Prije početka svečanog dijela gradonačelnik Radić je u pratnji pročelnika gradskih odjela i direktora gradskih poduzeća održao radni sastanak s čelnicima Vijeća, na kojemu je čuo inicijative i prijedloge izabranih od građana ove četvrti. "U Gornjem gradu izdvojili smo ove godine osam posto sredstava više u odnosu na prošlu godinu, a ostvarili smo i veliki broj investicija. Prije svega to je podvožnjak u Ulici sv. L. B. Mandića vrijedan 93 milijuna kuna koji građane neće koštati ništa jer je 85 posto sredstava osigurano iz Kohezijskog fonda, a 15 posto iz državnog proračuna i koji će promijeniti vizuru središta grada", kazao je Radić dodajući da je tu još investicija u energetsku obnovu OŠ Franje Krežme. Govoreći o secesijskim zgradama gradonačelnik je istaknuo osnivanje povjerenstva koje donosi novi pravilnik o komunalnom redu, a koji će dovesti do žurnijeg postupanja u centru grada. "Grad je do sada uložio u obnovu pročelja 1,1 milijun kuna te pozivam građane koji žive u centru da se uključe jer će Grad to sufinancirati jer ne možemo obnavljati privatnu imovinu", poručio je Radić. Najavio je želju za proširenjem OŠ Vladimira Becića kako bi mogla primiti još veći broj učenika i prilagoditi je jednosmjenskoj nastavi, dok je Grad u NPOO prijavio Dječji vrtić "Latica" zbog njegova proširenja, kako bi povećali broj upisane djece.

Predsjednik Vijeća GČ Gornji grad Tomislav Dagen izrazio je zadovoljstvo povećanjem ovogodišnjeg iznosa za kapitalne investicije od 573 tisuće kuna od kojih će najviše ići na gradnju nogostupa i sportskih igrališta. "Želimo građanima pružiti osjećaj da žive po standardima kojima žive građani srednjoeuropskih gradova što znači da se poštuje urbana priča s puno zelenila i rasvjete", zaključio je Dagen.

Nakon svečane sjednice održana je svečana misa o svetkovini svetih Petra i Pavla koju je u osječkoj konkatedrali predvodio srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina uz nazočnost biskupa Đakovačko-osječke nabiskupije i osječkih svećenika. T. Prusina

Možda ste propustili...

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike