Regija
IZMAMILI OSMIJEH NA LICA NAJMLAĐIH PACIJENATA

Policajci djeci u bolnici poklonili igračke
Objavljeno 26. svibnja, 2022.
SLAVONSKI BROD



Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje još su jednom pokazali svoju humanu stranu te su razveselili mališane na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu.

Prikupljali su dječje igračke, društvene igre i druge zabavne materijale, koje su zajedno s načelnikom Policijske uprave i policijske postaje poklonili djeci kojoj je potrebna najveća pažnja. Također je doniran i uređaj pulsni oksimetar za djecu. Dolazak policajaca i policajki u bolnicu izmamio je osmijeh na lica najmlađih pacijenata, ali i medicinskog osoblja, koje je također bilo oduševljeno donacijom.

Načelnik Policijske uprave Antun Valić podržava ovakve aktivnosti policijskih službenika te je ovom prigodom rekao da policijski službenici, osim primarne zadaće zaštite života, prava, slobode i sigurnosti građana, imaju srce i za humana djela te su uvijek na usluzi i spremni pomoći građanima.

U ime Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" obratio im se voditelj Odjela za pedijatriju, doktor Ivan Krajinović, koji je zahvalio na donaciji te je, s obzirom na to da su im ovakve donacije potrebne, rekao:

- Naši pacijenti su djeca i mladi. Trudimo se da im njihov boravak u bolnici prođe što ugodnije, a igračke ih opuštaju i pomažu da lakše prebrode medicinske pretrage i druge zahvate.

Doktor Mario Blekić, pulmolog, nije krio svoje oduševljenje nakon što je primio u ruke pulsni oksimetar za djecu, uređaj koji će u svakodnevnom korištenju pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite, te je ukratko i opisao kako uređaj radi i kakve su mu karakteristike. S. Lacić
Najčitanije iz rubrike