Regija
OPĆINA MARIJANCI POTPOMOGLA JOŠ DESET MLADIH OBITELJI

Za rješavanje stambenog
problema 280 tisuća kuna
Objavljeno 21. listopada, 2021.
MARIJANCI - U prostoru Društvenog doma potpisani su ugovori o dodjeli sredstava iz Programa stambenog zbrinjavanja mladih s područja općine Marijanci.

Načelnik općine Marijanci Darko Dorkić uručio je ugovore za deset mladih obitelji kojima Općina Marijanci pomaže pri rješavanju stambenog pitanja, vrijednih 280.000 kuna. Općina dodjeljuje nepovratnu financijsku pomoć u okviru tri mjere: za kupnju građevinskog zemljišta ili stambene nekretnine, za izgradnju novog stambenog objekta te za rekonstrukciju/adaptaciju stambenog prostora, a mjere je moguće kombinirati. Maksimalni iznos nepovratnih sredstava koji se može ostvariti je 30.000 kuna.

Od deset mladih obitelji njih četiri odlučile su se za rekonstrukciju/adaptaciju stambenog objekta, a toliko ih se odlučilo i za kombinaciju mjere kupnje i mjere adaptacija/rekonstrukcija objekta. Jedna se obitelj odlučila za gradnju, a jedna za kupnju nekretnine.

Načelnik Darko Dorkić, čestitajući potpisnicima ugovora, iskazao je zadovoljsto što su svoj životni put odlučili nastaviti s boravištem i prebivalištem na području općine Marijanci. Istaknuo je kako je svjestan da ova mjera možda nije razlog ostanka, ali svakako neka bude nagrada za takvu odluku mladih obitelji. Dorkić je rekao kako ga posebno veseli što iz godine u godinu raste interes mladih obitelji za mjere pomoći pri rješavanju stambenog pitanja.

– To pokazuje da mladi ljudi namjeravaju ovdje živjeti i zasnivati obitelji, što je opet snažan motiv općinskoj upravi za još veći angažman pri stvaranju uvjeta za što kvalitetniji život na području Marijanaca kako sadašnjim tako i budućim generacijama – rekao je načelnik.

Uz zahvalu i radost što Općina prepoznaje njihove potrebe, potpisnici su izrazili i zadovoljstvo brzim rješavanjem ‘papirologije’ potrebne za prijavu na ovaj program stambenog zbrinjavanja.

Primjena Programa stambenog zbrinjavanja mladih počela je 2019. godine i dosad je, uključujući i najnovije potpisnike, njime potpomognuto 47 mladih obitelji s područja općine Marijanci. Tijekom 2019. godine 14 mladih obitelji koristilo je mjere, lani ih je bilo 20, a ove je godine 13 korisnika.

Iz općinskog proračuna dosad je za ovu namjenu isplaćeno 636.739 kuna od ugovorenih 994.400 kuna. Inače, za pomoć mladim obiteljima u tri godine bit će izdvojeno ukupno 1.274.000 kuna.



Snježana Fridl
Možda ste propustili...

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

Najčitanije iz rubrike