Regija
DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku
Objavljeno 26. travnja, 2024.

POŽEGA - Nakon prvog humanitarnog koncerta „Stavi me kao znak“ za mladićaLuku Kerepčića u Gradskom kazalištu, Požeški tamburaški orkestar s gostima ponovno je izveo program u požeškoj crkvi sv. Leopolda Mandića. Vrlo emotivnoj atmosferi doprinijelo je što je nakoncertu bio i Luka s obitelji, a riječima zahvale za sve što se za Luku čini publici se obratila i majka Marica. Posebno je zahvalila Valentinu Petranoviću, dirigentu i voditelju orkestra, na organizaciji koncerta.

Luka je 22-ogodišnji Požežanin, treće dijete u šesteročlanoj obitelji Kerepčić. Završio je matematičku gimnaziju u Požegi, kao izvrstan učenik, bio je aktivan u svojoj župnoj zajednici, ministrant i križar. Nažalost, prošloga ljeta, tijekom boravka u Portugalu, na Svjetskom danu mladih doživio je nesreću u kojoj je ozlijedio kralježnicu te se trenutno kreće uz pomoć invalidskih kolica.„Luka je stasao u svojoj obitelji, ali Luka je stasao i u ovoj obitelji, i prije nego li sam ja i došao u ovu župu. Luka je ovoj crkvi kršen te je primio sakramente ispovijedi i svete pričesti, primio sakrament krizme. Luka je u ovoj crkvi postao ministrant i križar. Možemo slobodno reći da je uz Lukinu obitelj-majku i oca, i ovo Lukina obitelj i to se ostvaruje.“, rekao je na koncertu župnik Jozi Jurić.

Program koncerta bio je svojevrsni kolaž skladbi, koje su uz orkestar izveli solisti Tomislav Gašparović, Zdravko Knežević, Antun Glasnović, Karlo Tkalčec, Helena Krišković i Borna Erjavac, a posebne simpatije publika je iskazala pleterničkim „cvjetićima glazbe“ Lan Knežević, Đuri Kriškoviću i Filipu Kresovljaku. Sve su upotpunili dodatnom snagom i puninom glazbenog ugođaja  članovi zbora LZD „VilaVelebita“.


„Sretan sam kada glazbom možemo nekome pomoći. Od prvog spomena namjere da organiziramo humanitarni koncert za Luku, nije bilo dileme o tome kako će to Požežani i vjernici Župe sv. Leopolda Mandića podržati. rekao je nakon koncerta Valentin Petranović, voditelj i predsjednik udruge Požeški tamburaški orkestar. Naime, humanitarna akcija ide dalje, tako da se prilog može uplatiti na posebni račun HR8841240031521000176 do početka lipnja. (B.S.T.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike