Regija
SVI SU DOBILI LIJEČNIČKU POMOĆ

Đake izboli stršljeni, spasili ih HGSS-ovci
Objavljeno 24. rujna, 2021.
POŽEGAPet učenika šestog razreda i tri učitelja iz Osnovne škole Antuna Kanižlića u Požegi te jednu članicu HGSS-a u četvrtak su tijekom školskog izleta na Požešku goru uboli stršljeni. Svi su dobili liječničku pomoć i dobro su, potvrdila je ravnateljica škole Marija Samardžija.

Ravnateljica Samardžija izjavila je da su svi učenici i učitelji dobili potrebnu liječničku pomoć te da su neki od njih preventivno zadržani na promatranju u dnevnoj bolnici.

Izlet je dio redovitih aktivnosti te škole u sklopu Europskog tjedna mobilnosti. Uoči svakog izleta škola o svojim aktivnostima i mjestima na kojima će biti učenici redovito izvještava i lokalne žurne službe.

Tijekom današnjeg izleta aktivnosti učenika i njihovih učitelja pratili su članovi HGSS-ove stanice u Požegi, koji su im bili i prvi na pomoći.

- Gospođa iz HGSS-a nakon svega došla je u školu provjeriti jesu li svi dobro. To je iznenadilo mnoge jer je nju ubolo deset stršljena. Ona je na osnovi informacije od mještana locirala veliko gnijezdo stršljena i tako zaštitila druge građane - rekla je ravnateljica Samardžija.

Uz hitnu medicinsku pomoć, koja se brinula o ozlijeđenima, danas su na terenu bili i članovi Javne vatrogasne postrojbe grada Požege, koji su, radi sigurnosti građana, uništili gnijezdo stršljena u velikom stablu uz cestu.

Podsjetimo da ubod stršljena kod osoba koje su alergične na njegov otrov može biti smrtonosan. H
PRESUDNA ODLUKA O POZIVU HGSS-a
- Pohvaljujemo ravnateljicu Osnovne škole Antuna Kanižlića koja vodi brigu o sigurnosti djece i nastavnika koji svoje aktivnosti provode na neurbanim područjima na način da je pozvala HGSS-ovce da budu prisutni tijekom izleta u slučaju potrebe - poručili su iz požeške stanica Hrvatske gorske službe spašavanja.

Odluka ravnateljice da na izlet pozove i HGSS-ovce u ovom se slučaju pokazala ključnom.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana