TvObzor
MISLAV BAGO POZNATO LICE INFORMATIVNOG PROGRAMA NOVE TV

Ne možeš samo pasti padobranom u studio i reći: Ja sam spreman!
Objavljeno 28. svibnja, 2021.
Posljednjih dvadesetak godina nijedni izbori nisu me zaobišli, a ni ja njih

Epidemija koronavirusa svima nam je promijenila život, posebice novinarima, koji se moraju snalaziti kako znaju kako bi svojoj publici omogućili što svježije informacije. Zbog pandemije, točnije samoizolacije, dogodilo se i nešto posve novo reporteru Dnevnika Nove TV Mislavu Bagi. Prvi put u posljednjih 30-ak izbora Mislav u izbornoj noći nije bio u studiju, nego je tijek izbora i rezultate komentirao iz svog doma.

No, u drugom krugu, odnosno emisiji Nove TV koja će biti posvećena izborima 30. svibnja, gledat ćemo ga ponovno u studiju, kako smo ga naviknuli gledati svih ovih godina.

Bilo bi vrlo neobično ne vidjeti vas na malim ekranima u doba izbora, odnosno u izbornoj noći. To traje dugi niz godina, zar ne?

- Posljednjih dvadesetak godina nijedni izbori nisu me zaobišli, a ni ja njih. Radio sam ih sve ili u studiju ili u Državnom izbornom povjerenstvu.

Prvi krug odradili ste u izolaciji. To je sigurno bilo posve drukčije od svega prije...

- Bilo je nestvarno i izolirano. Prvi je to put da sam izbore pratio iz svog dnevnog boravka. No pronašli smo način da u njemu napravimo mali kućni studio kako bih se ipak mogao uključivati u program, makar preko videoprijenosa. Ove nedjelje sve po starom, natrag sam u mom drugom domu, studiju Nove TV odakle ćemo, tijekom cijelog dana, gledateljima donositi najnovije i najvažnije informacije s terena.

Koliko su vam izborne noći i dalje zanimljive nakon toliko odrađenih?

- Netko bi pomislio da, nakon svih tih godina, više ništa ne iznenađuje, da adrenalin više ne raste. No nije tako. Svaki izbori imaju neku čar, specifičnost. To nisu samo brojke i rezultati, ima tu i puno emocija i iracionalnog u reakcijama i odlukama koje je zanimljivo promatrati.

Novinari su se zbog pandemije morali prilagoditi na posve nove uvjete rada. Što vam je najteže palo kad je riječ o mjerama?

- Sve, ali baš sve. Dogodilo se sve doslovno u 24 sata i što možete očekivati nego zbunjenost. Naravno, s vremenom se privikneš, no sada sve već predugo traje. Najviše nedostaje atmosfera u redakciji, druženja s kolegama i opuštenost koju smo mogli imati. Prije bih se brinuo jesam li izišao iz kuće bez mobitela, a sada imam li masku. Nekada se pitam kako ću se ponašati kada sve bude normalno i vidim gomilu ljudi na okupu kako se druži i zabavlja. No doći će i to.

Poznati ste kao novinar koji "kad zagrize ne pušta" u intervjuima s političarima koji često zaobilaze konkretan odgovor. Koliko pripreme stoji iza takvih intervjua i kako se pripremate?

- Ništa ne dolazi preko noći. Ako je život maraton, to je zasigurno i ovaj posao. Iza svakog dobrog intervju, rekao bih, godine su priprema, razgovora, praćenja te osobe i političkih procesa. Ne možeš samo pasti padobranom u studio i reći: ja sam spreman.

Nakon izbora ste, kao i svi kolege koji su ih pratili, zaslužili odmor. Kako planirate provesti ljeto? Imate li omiljeno odredište za godišnji odmor?

- Ljeto, to me trenutno više brine. Još nemam lokaciju za odmor, ali smislit ću nešto i nestati na nekoliko dana.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike