Regija
ŽUPAN IVAN ANUŠIĆ NASTAVIO OBILAZAK OPĆINA

U Dražu otvoren ponton za veslače i most preko kanala
Objavljeno 17. travnja, 2021.
BELI MANASTIR - Župan osječko-baranjski Ivan Anušić posjetio je jučer općine Popovac, Draž i Kneževi Vinogradi te obišao završene radove na izgradnji i obnovi komunalne infrastrukture, raznih objekata i slične razvojne projekte koje je (su)financirala Osječko-baranjska županija.Kod društvenog doma u Branjini, čiju je adaptaciju Županija sufinancirala s pola milijuna kuna, podsjetio je kako je u protekle četiri godine stavljen naglasak na ravnomjeran razvoj svih gradova i općina.

- Kroz različite projekte nastojali smo prepoznati specifičnosti svake jedinice lokalne samouprave, pa tako i općine Popovac, u koju smo izravno investirali dva milijuna kuna - rekao je, dodavši kako Osječko-baranjska županija, zajedno s Općinom, sudjeluje i u projektu besplatnog školskog obroka za sve osnovnoškolce. Izdvojio je izgradnju ceste Popovac - Kamenac, projekt koji je započela Osječko-baranjska županija i koji će biti završen najkasnije iduće godine. Načelnik općine Popovac, Zoran Kontak, zahvalivši Županiji, cestu je nazvao važnom ne samo za promet lokalnog stanovništva nego i za razvoj turizma i gospodarstva u cijeloj Županiji.

Župan je posjetio i općinu Draž, gdje je obišao zajedničke županijske, općinske i investicije Hrvatskih voda. U sklopu posjeta otvoren je ponton za Hrvatski veslački klub Baranja iz Draža, postavljen na plaži u Dražu, nakon čega je slijedio obilazak Crpne stanice Šarkanj, vezane uz Sustav navodnjavanja Puškaš. Tom je prigodom otvoren i most preko odvodnog kanala Crpne stanice Draž.

- Investicija je vrijedna 24 milijuna kuna, a za njom su potrebe bile velike. I sva ostala infrastruktura odnosi se na poljoprivredu i turizam, što su naše strateške grane - rekao je načelnik općine Draž, Stipan Šašlin.

Na kraju Anušić je posjetio i općinu Kneževi Vinogradi, u kojoj je obišao zajedničke investicije na Sportsko-rekreacijskom centru Bazeni u Kneževim Vinogradima i rekonstruiranu županijsku cestu kroz naselje Kotlina.

- Suradnju s Osječko-baranjskom županijom, prije svega sa Županijskom upravom za ceste, mogu nazvati odličnom. U posljednje četiri godine u našu je općinu uloženo više od 6,5 milijuna županijskih kuna, prilikom čega su realizirana dva kapitalna cestovne projekta - istaknuo je načelnik općine Kneževi Vinogradi, Vedran Kramarić. Ivica Getto
Stipan Šašlin

načelnik općine Draž

Ova investicija vrijedna je ukupno 24 milijuna kuna, a za njom su potrebe bile doista velike. I sva ostala infrastruktura odnosi se na poljoprivredu i turizam, što su strateške grane naše općine
Možda ste propustili...

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

Najčitanije iz rubrike