Regija
UGOVOR ZA 38 MILIJUNA KUNA

Odvodnja uskoro u cijelom Belom Manastiru
Objavljeno 6. ožujka, 2021.
Radit će se u dijelu Belog Manastira i Šećerane, Šumarini i Branjinu Vrhu. Trajat će 26 mjeseci
BELI MANASTIIR - Direktor Baranjskog vodovoda Krunoslav Rob i predstavnici zajednice ponuditelja (Odvodnja, Sokol, Karašica-Vučica, Gravia i Osijek-koteks), potpisali su jučer u prostorijama PEER centra ugovor o gradnji sustava javne odvodnje u sklopu Projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Beli Manastir, čija je ukupna vrijednost 145.853.703 kuna. Od toga su iz EU-a osigurana 84 milijuna kuna, a ostatak će biti podmiren novcem iz državnog i proračuna Hrvatskih voda (po 14,1 milijun kuna), Grada Belog Manastira (1,6 milijuna kuna) te Baranjskog vodovoda (2,6 milijuna kuna). Projektom je, između ostaloga, predviđena gradnja sustava odvodnje, nadogradnja UPOV-a, nabava komunalne opreme, razne usluge te izrada koncepcijskog rješenja smanjenja gubitaka u vodoopskrbi. Jučerašnji se ugovori odnose na 38 milijuna kuna vrijednu gradnju sustava javne odvodnje u dijelu Belog Manastira i Šećerane te u kompletnoj Šumarini, odnosno Branjinom Vrhu. Rok je 26 mjeseci. Potpisivanju ugovora nazočni su bili ministrica regionalnog razvoja Nataša Tramišak, župan osječko-baranjski Ivan Anušić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.- Ovakva vrsta projekata govori o temeljnim uslugama koje pružamo stanovništvu, a na njih se nadovezuju svi ostali projekti - rekla je ministrica Tramišak, najavivši novu omotnicu EU sredstava. Župan Anušić podsjetio je na brojne projekte Hrvatskih voda vrijedne više od 2,5 milijardi kuna, dodavši kako oni donose boljitak. Naglasio je dobru komunikaciju i suradnju između općina, gradova, Županije i Vlade RH. Đuroković je istaknuo kako razvoj sustava odvodnje pruža mogućnost za zdrav život i daljnji razvoj.

- Sredstva iz EU fondova ne smijemo propustiti. Primjer je Osječko-baranjska županija, gdje smo doveli sedam projekata. Svi su aktivni i vjerujem da ćemo ih brzo dovršiti - podvukao je Đuroković.

Ivica Getto
Gorući problem
“Gradnjom sustava javne odvodnje u dijelu Belog Manastira i Šećerane, odnosno u cijeloj Šumarini i Branjinom Vrhu, bit će riješen jedan od naših gorućih problema”, rekao je gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, dodajući kako će nakon završetka radova Beli Manastir biti među rijetkim hrvatskim gradovima u kojima će gotovo u potpunosti biti riješen problem javne odvodnje.
Možda ste propustili...

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

Najčitanije iz rubrike