Regija
DOBRE DEMOGRAFSKE VIJESTI

Prošle je godine rođeno 41 dijete više nego 2019.
Objavljeno 11. siječnja, 2021.
Pokazatelj je to dobre socijalne i demografske politike i Vlade i Županije, gradova i općina, kazao je Andrović

Lijepe vijesti stigle su nam iz Opće bolnice Virovitica. Naime, u 2020. godini rođeno je 617 djece, odnosno 41 dijete više nego 2019. godine.

- Mi smo u 2018. godini imali povećanje broja novorođene djece u odnosu na 2017., no godinu potom broj novorođenih bio je u padu. U 2020. godini ponovno bilježimo povećanje novorođene djece od 41 djeteta u odnosu na 2019., što je značajna brojka. Bilo je 610 porođaja, rođeno je 617 djece, jer je bilo sedmero blizanaca - kazao nam je voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo, dr. Jadranko Šegregur.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, u vezi s povećanjem broja novorođene djece u odnosu na 2019. naglasio je:

- Porast broja novorođene djece pokazatelj je dobre socijalne i demografske politike, kako Vlade RH tako i Županije, gradova i općina, koje u posljednjih nekoliko godina izdvajaju značajna sredstva za svako novorođeno dijete. Uz znatna ulaganja u zdravstvene uvjete, Županija tako sufinancira prijevoz učenicima, dijelimo studentske i srednjoškolske stipendije, sufinanciramo udžbenike i radne materijale našim školarcima, obnavljamo i gradimo nove škole.

- Bolji uvjeti za zdravstvene djelatnike vidljivi su na svakom koraku u Virovitičko-podravskoj županiji. Ako gledamo današnje uvjete za rad zdravstvenih djelatnika, oni doista nikad nisu bili bolji u Virovitičko-podravskoj županiji. Sagrađena je nova dnevna bolnica, opremljeni su histopatološki, citološki i biokemijski laboratorij te internistička dnevna bolnica… Na magnetsku rezonancu više se ne mora u Zagreb ili Osijek, tu je i moderni CT uređaj… Zavod za hitnu medicinu u posljednje dvije godine dobio je 12 novih vozila. Energetski su obnovljene i opremljene ambulante diljem županije - kazao je župan Andrović.

- No tu se ne misli stati, jer ulaganje u zdravstvo ulaganje je u život svih nas. Ove godine, uz energetsku obnovu cijele Opće bolnice Virovitica, zgrada A, B i C, krenut ćemo i u adaptaciju rodilišta Opće bolnice Virovitica kako bismo stvorili još bolje uvjete i za našu djecu i njihove roditelje, ali i stvorili bolje uvjete za rad naših liječnika - dodao je Andrović.

Bit će još zdravstvenih projekata na području Virovitičko-podravske županije u 2021. godini.

- Ove godine planiramo početi gradnju zgrade za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, a počinjemo i s gradnjom ambulante u Gornjem Bazju, koja će niknuti u suradnji s Općinom Lukač. Naravno, za sve ovo iznimno su nam važni ljudi. Osigurali smo sredstva za sufinanciranje kamata na stambene kredite liječnika u iznosu od 120.000 kuna, kao i sredstva za sufinanciranje najma stana liječnicima u iznosu od 330.000 kuna - zaključio je župan virovitičko-podravski Igor Andrović. R.I.
Planovi: energetska obnova bolnice, adaptacija rodilišta, gradnja zgrade za hitnu medicinu i ambulante u Gornjem Bazju
120

tisuća kuna Županija je osigurala za sufinanciranje kamata na stambene kredite liječnika
330

tisuća kuna osigurano je u županijskom proračunu za sufinanciranje najma stana liječnicima
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BRAĆA MARIĆ - PUT DO USPJEHA

Pod Papukom za tov uzgajaju 130 fajferica

2

SUSREO SE S KANDIDATIMA HDZ-A

Podrška Anušića Tomislavu Čamagajevcu i Mihaelu Sučiću

3

ANDRIJA BOŠNJAK PASIONIRANI CARPATHIOLOG

Brodolomce s Titanica spašavali su i Baranjci