TvObzor
TAJNA KUĆE NA BROJU 10

Tim Roth i Samantha Morton u kriminalističkoj drami o zloglasnom serijskom ubojici
Objavljeno 21. studenog, 2020.

Holivudske zvijezde Tim Roth i Samantha Morton predvode sjajnu glumačku ekipu u ovoj snažnoj kriminalističkoj drami o zloglasnom serijskom ubojici Johnu Reginaldu Christieju, i o nevinom čovjeku koji je obješen zbog zločina koji nije počinio. Godine 1950. Timothy Evans obješen je zbog ubojstva svoje kćerkice Geraldine. Mnogi su bili uvjereni da je ubio i svoju suprugu Beryl. No Evans je do zadnjega trenutka tvrdio da je nevin. Godinama poslije, jezivo otkriće pokazalo je da je pravi ubojica zapravo njegov susjed, glavni svjedok optužbe Reg Christie.

Radnja ove napete serije počinje 1938. godine, kad se Christie i njegova supruga Ethel doseljavaju u Ulicu Rillington, u London. Serija prati događaje koji su doveli do ubojstava Beryl i Geraldine, kao i posljedice Timothyjeva uhićenja i pogubljenja.

Priča je ispričana onako kako je vide Ethel, Timothy i, naposljetku, sam Christie. Doznajemo kakve je sve mračne tajne ovaj nemilosrdni i okrutni ubojica skrivao pod krinkom uglednog čovjeka. Ovaj napet uvid u poznati slučaj otkriva nam kako je Christie zavarao i izigrao sve oko sebe - svoju suprugu, susjede te na kraju i britanski pravni sustav, što je imalo tragične posljedice.

Serija je 2017. bila nominirana za Satellite Awards kao najbolja miniserija, osvojila je nagradu BAFTA u kategoriji najbolje fotografije i rasvjete te bila nominirana u još dvije kategorije za istu nagradu. Autori scenarija su Ed Whitmore i Tracey Malone, dok je redatelj Craig Viveiros. Glavne uloge u serijalu, čija je prva epizoda na rasporedu 21. studenog, u 00.35 sati,na HRT-u 2, tumače Tim Roth (Reg Christie), Samantha Morton (Ethel Christie), Nico Mirallegro (Timothy Evans), i Jodie Comer (Beryl Evans).

Nikola Kučar
PRVA EPIZODA
Gledano Ethelinim očima... Christiejevi su ponovno zajedno nakon što su devet godina bili razdvojeni te se sele na novu adresu, u Ulicu Rillington br. 10. Nakon izbijanja rata ponovno se javljaju stari problemi u njihovoj vezi. Iza fasade naoko sretnog i skladnog braka kriju se obmana, sumnja i nasilje.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana