Regija
UREĐENJE MOSTA NA BOSUTU U GENSCHEROVOJ ULICI U VINKOVCIMA

Nova ograda i staze
na “starom” mostu
Objavljeno 26. listopada, 2020.
VINKOVCI - Na mostu preko Bosuta, u Ulici H. D. Genschera, u užem središtu Vinkovaca, poznatijem kao "stari most", počeli su jučer radovi na uređenju. Prema informacijama iz gradske uprave taj će most uskoro dobiti novu ogradu, ali i kompletno uređene pješačke staze.

Dok traje uređenje mosta promet vozila Genscherovom ulicom odvijat će neometano, navedeno je. Spomenuta je i povremena regulacija prometa, dok će pješaci "stari most" moći prelaziti jednom pješačkom stazom, onom na kojoj se u tom trenutku ne budu odvijali radovi. Predviđeno trajanje radova je dva do tri tjedna, a iz gradske uprave Vinkovaca mole građane za razumijevanje i strpljenje. Kako se pojašnjava, projektom će se postaviti ograda nove i moderne strukture od inoxa, napravljena prema svim sigurnosnim standardima, kao i nova, pametna javna rasvjeta sukladno europskim pravilima o sprječavanju svjetlosnog onečišćenja. Ograda mosta dobit će i svoju modernu, dekorativnu, dugotrajnu i energetski učinkovitu rasvjetu. Radovi na pješačkoj stazi na mostu uključuju skidanje starog sloja asfalta i stavljanje novog, uz niveliranje na krajevima staze zbog pristupačnosti invalidnim osobama.

- Poštujući dugu povijest i tradiciju, Vinkovci u 21. stoljeću kroz različite projekte postaju grad po mjeri njegovih stanovnika, uz poštovanje modernih uzanci vezanih uz prometnu sigurnost, očuvanje okoliša, energetsku učinkovitost i smanjenje emisije CO2 - naveli su iz gradske uprave. S.B.
Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

Najčitanije iz rubrike