Osijek
OTVOREN DJEČJI VRTIĆ U ERNESTINOVU

U Ogledalcu 50-ak mališana
Objavljeno 14. listopada, 2020.
- Ukupna vrijednosti investicije iznosi više od šest milijuna kuna - kaže Junušić

Pedesetak predškolaca iz Ernestinova uselilo se u novi Dječji vrtić Ogledalce, koji je jučer svečano i otvoren. Sufinanciran je u cijelosti iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj s 5,8 milijuna kuna. Marijana Junušić, načelnica Općine Ernestinovo, zahvalila je svima koji su sudjelovali u projektu, svojim suradnicima, Osječko-baranjskoj županiji, Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Središnjem uredu za demografiju, koji su im svakodnevno bili na raspolaganju i izdali im uvjete za početak rada vrtića, potom projektantu, izvođaču, vijećnicima, svojim zamjenicima, općinskim djelatnicima, djeci i umjetnici Milici Reinhardt Tešankić, koji su oslikali vrtić...

- Vrtić je financiran iz programa ruralnog razvoja, ukupna je vrijednost oko šest milijuna kuna, potpora EU-a iznosi više od 5,8 milijuna kuna, a iz proračuna RH više je od 864.000 kuna. Cilj nam je bio stvoriti uvjete za kvalitetan i primjeren odgoj i brigu o djeci, stvoriti mjesto za što raznovrsnije i bezbrižno odrastanje djeci, a roditeljima da si usklade svoj privatni i poslovni život. Neka naš vrtić bude mjesto nezaboravnih i radosnih trenutaka, uspomena, mjesto beskrajne mašte, stvaralaštva i rasta i razvoja djeteta. Ovo je mjesto koje će s predanim odgojiteljima dodatno poticati i ohrabrivati djecu i usmjeriti ju i učvrstiti za sve izazove koje će joj donijeti život - kazala je Marijana Junušić.

Darko Ojvan, nadzorni inženjer iz projektantske tvrtke Respect-Ing d.o.o., zadovoljan je, kaže, i ponosan i na ovaj objekt, koji djeci pruža najsuvremenije uvjete boravka. Tvrtka Planum bila je izvođač radova. Monika Miškić ravnateljica je DV-a Ogledalce, a velečasni Tomislav Benaković blagoslovio je novi vrtić i djeci poželio sve najbolje u odrastanju.

Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, s djecom je i s ostalim uzvanicima otvorila vrtić prolaskom kroz stilizirano ogledalo na samom ulazu u vrtić, označivši simbolično na taj način ulazak u jedan bajkoviti dio njihova života. Copić je čestitala svima, i poželjela djeci te ravnateljici i odgojiteljima, kojima roditelji prepuštaju brigu o djeci, uspjeh u radu.

Predsjednik Osječko-baranjske skupštine Dragan Vulin kaže kako u Ernestinovu nije bitno samo otvaranje novih radnih mjesta, kojih će biti u Ogledalcu jer je Općina preuzela vrtić osnovavši vlastitu predškolsku ustanovu, nego i usluga koja povećava kvalitetu života u ruralnom prostoru.

“Dokaz je tomu i ovaj vrtić, Osječko-baranjska županija i župan Ivan Anušić i ja osobno podržavamo rad općinske uprave i Vijeća, dokaz je to kako se europska sredstva mogu kvalitetno iskoristiti za razvoj infrastrukture u selima i u cijeloj županiji”, kazao je Vulin.

Darko Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike