Osijek
OPASNA ULICA

Narančasta “pruga” u Vinogradskoj
Objavljeno 24. rujna, 2020.
Jedva da je mjesec dana prošlo od teške prometne nezgode u Vinogradskoj ulici u kojoj je stradala mlada djevojka kao suputnica u automobilu pri povratku iz noćnog izlaska. Njezin je prijatelj izgubio nadzor nad vozilom i zabio se u kuću u jednom od zavoja ove vijugave ulice koja cijelom svojom dužinom nema oznake na kolniku ni barijere što omeđuju cestovnu površinu.

“Nije to bilo ni prvi ni posljednji put da se tu događaju nesreće. Nakon ove zatražili smo pomoć od gradskog odjela za promet koji je obećao pomoći. Tražili smo i od PU osječko-baranjske da bar vikendom u noćnim satima pojača patrole na ovome području. Ne opravdavamo nikoga, oni koji su stradali vozili su neoprezno, no valja napomenuti kako Vinogradskom, posebno na dionici od raskrižja s Cvjetnom prema Nemetinu, nije lako voziti ni u pola bijelog dana. Puno je zavoja, nedostaje prometna signalizacija”, rekao je predsjednik Vijeća GČ Donji grad, Frano Barać.

Za sada jedini odgovor za apele Četvrti za pomoć stigao je ovoga tjedna, i to u obliku jedne narančaste “pruge” koja vizualno duž spomenutog dijela Vinogradske razdvaja kolnik od pločnika koji su inače u istoj razini. Tamošnji stanovnici pozdravljaju što se radi nešto za sigurnost prometa, no, ističu, to nije dovoljno.

”Trebamo ležeće policajce i pravi nogostup, s bankinom koja ga odvaja od ceste!” poručuju. I. Solar
Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike