Objavljeno 24. rujna, 2020.
Svaka vrsta mesa i ribe drukčije se ponaša na roštilju, pa ih treba majstorski pripremiti kao i dobar žar. Iskusni roštiljaši znaju koliko dugo se peče koje meso. Ribama i ražnjićima, hamburgeru, ploškama patlidžana treba desetak minuta. Svinjski kotleti i šnicle peku se najdulje 15 minuta, a da se ne bi zavrtali, krajeve zarežite. Pileće batake potrebno je peći od 30 do 45 minuta, a želite li da budu prije gotovi, s jedne strane okomito ih razrežite do kosti. Bijelo meso je vrlo nježne teksture i potrebno ga je okretati, ali ne previše dugo peći. Ćevapčiće treba stalno okretati kako iznutra ne bi ostali prijesni. Kako bi si olakšali posao sa šampinjonima i kolutićima tikvice, naizmjenično ih nabodite na dugi štapić.
J.Kn.