Dome slatki dome
TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red
Objavljeno 11. travnja, 2024.
Praktično je što priložena četka ima i rubni dio, koji će savršeno očistiti površine uza zid kuće
Topliji i sunčaniji dani su sve češći, a cvijeće, stabla i bilje već su naveliko procvjetali. Svi znamo – proljeće je tu. S godišnjim dobom u kojem se budi priroda bude se i brojni poslovi oko uređenja terasa, okućnica, vrtova. Svi oni koji drže do urednosti svog životnog ambijenta zasigurno su već u niskom startu, a upravo prije početke sezone tih poslova dobili smo priliku isprobati odličan alat - Einhell Picobella.

Četka na baterije


Einhell Picobella službeno je akumulatorski uređaj za čišćenje terasa. Međutim, njegova namjena ide i puno dalje, što je već vidljivo i na samoj kutiji alata. Čišćenje betonskih opločnjaka, kamena, keramičkih pločica, vanjskih drvenih podnih ploča, kao i onih od umjetnih materijala, umjetne trave i tako dalje. Einhell Picobella izrađena je kvalitetno, kao što i očekujemo od Einhell alata. U paketu sa samim alatom stižu i četke, točnije, jedna iz dva komada, koja se lako montira na pogonsku osovinu. Četka u paketu je najlonska, srednje tvrdoće i kao takva bit će primjerena za najveći dio zadataka. Inače, posebno je moguće kupiti još meku najlonsku i žičanu četku. Četke imaju promjer od 115 mm, a širina obrade je 215 mm, tako da je samo čišćenje brzo. Montaža je, očekivano, lagana i brza.

Četke se postavljaju i mijenjaju bez potrebe za ikakvim alatom, kao i sva priprema alata. Praktično je što priložena četka ima i rubni dio, koji će savršeno očistiti površine uza zid kuće ili druge vertikalne prepreke. Metalni držak podesiv je po visini, tako da je lako pronaći idealnu poziciju prema preferencijama. Na samoj pogonskoj jedinici je priključak za vodu, a dobrodošao je i ventil kojim možemo kontrolirati količinu vode koju upotrebljavamo. Prije početka rada potrebno je još osigurati jednu bateriju Power X-Change, a za Einhell Picobellu dovoljna je baterija bilo kojeg kapaciteta.

Zbogom mahovini


Držak je ergonomski oblikovan, a na njemu se nalazi prekidač smjera rotacije četaka i kotačić za regulaciju brzine. Spajanjem vrtnog crijeva i puštanjem vode – krećemo u čišćenje. Kontrola vrtnje četaka po smjeru i brzini (od 800 do 1400 okretaja), kao i kontrola količine vode, odlični su pri kontroliranju snage čišćenja, kao i prskanja vode, a u čemu uvelike pomaže i zatvoreno kućište četke, kao i bočne zaštite.

Sam postupak iznimno je brz i efikasan, a zamorno ručno četkanje bilo koje podne površine s Einhell Picobellom postaje čista zabava. Betonski opločnjaci, koji kao magnet privlače mahovinu, postaju kao novi, kamenu vraćamo njegovu izvornost, a drvene podne obloge osvježavamo i čistimo od sve prljavštine. Ideje za primjenu tu ne staju, Einhell Picobella bit će neizostavna za sve vlasnike umjetne trave, iz koje će četke iščetkati svu prljavštinu i ostaviti higijensku čistoću. Pod radionice i keramičke pločice u garaži dobili su novi sjaj. Terase, bazeni, staze, betonska galanterija..., ideje vam neće nedostajati. Čak i tekstilni otirači na ulazu bili su lagan zadatak za Einhell Picobellu. Preporučena cijena za ovaj alat je oko 150 eura. Želite li urednu okućnicu i vrt, ovo je definitivno alat koji će vam dobro doći. M.R.
Možda ste propustili...

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

MINI RUŽE : LJEPOTICE U MALOM FORMATU

I na najmanjem balkonu

INSPIRACIJA PRIRODOM

Boje i uzorci uz motive cvijeća

Najčitanije iz rubrike