Dome slatki dome
DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život
Objavljeno 11. travnja, 2024.
Proučavanje slika, skulptura ili fotografija potaknut će i vlastitu kreativnost
Naći odgovarajuće ideje kojima će se stambeni prostor pretvoriti u oazu, opremljenu i prilagođenu vlastitim ukusima i načinu života, nije jednostavno i zbog toga što ponekad premalo poznajemo sami sebe. Ispitivanje vlastitih sklonost, kao i sklonosti ostalih članova kućanstva, primarni je zadatak kako bi konačni ciljevi bili uspješno ispunjeni.

Ugođaji


Priroda je beskonačno inspirativna i poticajna, pa nije ni čudno što je baš ona ostavila toliko traga u različitim arhitektonskim, dizajnerskim, slikarskim ili kiparskim ostvarenjima. Promatranje prirode, boja, koje se izmjenjuju kroz godišnja doba, plodova, koji se razlikuju svojim neobičnim oblicima i koloritima, vodenih površina, stijena i kamenja, koji se odlikuju neobičnim strukturama, slojevitošću popraćenu promjenom boje i oblika, snježne bjeline, koja stvara profinjen i elegantan ugođaj - samo su neki od načina nalaženja inspiracije za željene boje, materijale ili oblike namještaja u interijeru.

Proučavanjem umjetničkih djela poput slika, skulptura ili fotografija zasigurno ćete potaknuti i vlastitu kreativnost. Putovanja su oduvijek donosila nadahnuća i novu stvaralačku energiju, te se svi nakon njih osjećamo zrelijima i bogatijima. Upoznavanje različitih kultura, običaja, zemalja, arhitektonskih dostignuća i svega ostaloga idealno će poslužiti onima koji traže izvor inspiracije i za uređenje vlastitog doma.

Katalozi



Najjednostavniji i najprimjenjiviji način nalaženja inspiracije jest prelistavanje kataloga i časopisa s moderno uređenim stambenim prostorima. Proučavanje i praćenje trendova je potrebno, ali ne da bi ih se slijepo slijedilo, već prilagodilo vlastitim potrebama i prostornim mogućnostima. Maštovitost, koja će stvoriti unikatan prostorni ugođaj, jer i sami ste unikatni, poželjna je i potrebna.

 

Izabela Galović Ninić, dipl.ing.arh.

Ravnoteža i sklad
Svijet koji nas okružuje teži ravnoteži i skladu. Upravo tu ravnotežu, sklad, proporciju i harmoniju treba uvesti u stambeni prostor u kojem živimo. Takva okruženja su izrazito ugodna i opuštajuća te djeluju pozitivno na psihu i raspoloženje. Prostorni sklad postiže se optimalnim rasporedom namještaja, tj. volumena u prostoru, kvalitetnim odnosima svjetla i sjene te kolorističkim izražajima.

Možda ste propustili...

TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta

MINI RUŽE : LJEPOTICE U MALOM FORMATU

I na najmanjem balkonu

Najčitanije iz rubrike