Dome slatki dome
DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima
Objavljeno 18. travnja, 2024.
Dekorativni predmeti poput lampiona unijet će dodatnu romantiku u prostor
Vanjski su prostori već postali mjesta užitka i odmora u toplim danima, ali svakako će postati još ugodniji unesemo li detalje kojima ćemo ih oplemeniti. Postavite miniposude s cvijećem te dekorativne boce i čaše u pojedine segmente, vodeći se već postojećim bojama na pojedinim elementima.

Neutralne boje


Podne površine obogatite samostojećim svjetiljkama, koje također mogu biti postavljene kao kompozicija jednakih ili sličnih elemenata. Vežite tamne i svijetle predmete u vizualne cjeline. Taburei su funkcionalni elementi koje svakako iskoristite za dekoraciju prostora. Kombinirajte različite boje i uzorke kako biste uveli dinamiku u zonu sjedenja. Sve dopunite dekorativnim jastučićima koji prate boje taburea, a čine kontrast s baznom bojom garniture. Vanjski tepisi postali su nezaobilazan element vrtova i terasa, a njima ćete dodatno definirati i naglasiti prostor te mu dati pravi ugođaj vanjskog dnevnog boravka. Neutralne, bazne boje siguran su odabir za svaki prostor. Dekorativni predmeti poput lampiona unijet će dodatnu romantiku u prostor, bilo da se radi o dnevnom, bilo noćnom ambientu. Možete ih postaviti bilo gdje, a odličan vizualni efekt imat će vertikalno naglašavanje na prostorima poput stubišta.


Lončanice


Osim vanjskim zelenilom u tlu odličan vizualni efekt postići ćete i postavljanjem velikih lončanica sa stablima poput masline uz zonu sjedenja. “Zeleni prostor u prostoru” stvorit će pravi dojam vanjske prostorije ugodne za boravak. S detaljima budite kreativni i dinamični. Malim promjenama u detaljima moguće je napraviti velike vizualne pomake. Ono što prije svega stvara šarm rustikalnog ugođaja je arhitektura, materijali i okruženje, tj. pogled. Dovoljno je smjestiti stol i stolice u okruženje starog objekta zidanog u kamenu i efekt je postignut.

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Moderan namještaj
Stolice i stol od tikovine, aluminija ili tehnoratana osobni je izbor. U ovakvim ambijentima je poželjno postići notu profinjenosti, koja će se suprotstaviti grubosti kamenog okruženja. Najjednostavniji je način postaviti namještaj u vrlo modernim bijelim i svjetlosivim tonovima, čime će se postići maksimalna harmonija s okolišem. Zelenilo unutar dvorišta ili prekrasni pogledi na okoliš dekorirat će prostor sami po sebi.

Možda ste propustili...

TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta

DIZAJN: KOMFOR UZ MALE ZAHVATE

Pripremite se za ugodno opuštanje

MINI RUŽE : LJEPOTICE U MALOM FORMATU

I na najmanjem balkonu

Najčitanije iz rubrike