Osijek
ZAKLADA SLAGALICA

Tjedan filantropije od 21. do 25. rujna
Objavljeno 18. rujna, 2020.
Tjedan filantropije u Osijeku (TFOS) i ove godine obilježavaju dvije osječke zaklade. Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka posljednji tjedan u rujnu organiziraju niz aktivnosti koje imaju za cilj potaknuti građanski aktivizam, solidarnost i ulaganje u razvoj zajednice i društva. Tjedan filantropije održat će se od 21. do 25. rujna ove godine.

Ovogodišnji Tjedan filantropije u Osijeku najavljen je filantropsko-biciklističkom kampanjom "(Ž)bicom do trice". Biciklistički dvojac - Igor Toman i Ivica Lenard - ovaj je put svoje kilometre donirao korisnicima Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka. Tijekom 24 sata vožnje Hrvatskom pedalirali su 400 kilometara, a kampanja je dosegnula svoj financijski cilj od 17.000 kuna. Prikupljenim sredstvima postavit će se koševi u dvorani Doma za odgoj djece i mladeži, a do 20. rujna, do kada traje kampanja, sav dodatni novac koji se prikupi usmjerit će se na daljnje opremanje sportske dvorane i koševa na igralištu s opremom, loptama i drugim rekvizitima. Kampanju su podržale Zaklada Slagalica, Zaklada Srce grada Osijeka, Volonterski centar Osijek i Lege za djecu superjunake.

"Tjedan počinjemo tradicionalnom Filantropskom šetnjom gradom pod vodstvom stručnog vodiča Tina Kovačevića i uz podršku Turističke zajednice Grada Osijeka. Filantropska šetnja zakazana je za utorak, 22. rujna od 17 do 19 sati, a startat će se s Trga Svetog Trojstva u Tvrđi. Nismo zaboravili ni na tradicionalnu vožnju Treskom kroz filantropiju, a na vama je da svoje mjesto u tramvaju osigurate u srijedu, 23. rujna od 17 do 19 sati. Filantropski tramvaj i stručni vodič čekaju vas na Trgu Ante Starčevića, a tijekom vožnje saznat ćete neke od najzanimljivijih filantropskih priča grada Osijeka. Treskom kroz filantropiju podržao je Gradski prijevoz putnika, a ove godine građani će se voziti u novom filantropskom tramvaju koji će oslikati osječki street graffiti umjetnik Rebus", ističu organizatori iz Zaklade Slagalica i Zaklade Srce grada Osijeka.

Zainteresirani građani mogu osigurati svoje mjesto u šetnji i u tramvaju prijavom na: info@zaklada-slagalica.hr. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PARADOKS NA OSJEČKOM TRŽIŠTU NEKRETNINA

Manjih stanova ni za lijek,
a grade veće od 100 m2

2

SVEČANO BOGOSLUŽJE U EVANGELIČKOJ CRKVI

Proslavljen Dan Reformacije i
150. obljetnica crkvene općine

3

ZAVRŠILI PRVU ETAPU RADOVA

Obnovili 1400 metara staza