Osijek
BITKA PROTIV KOMARACA JOŠ NIJE DOBIVENA

Novo aviotretiranje u četvrtak i petak
Objavljeno 2. rujna, 2020.
Tretiranje komaraca krajem prošlog tjedna nije donijelo željene rezultate, letećih napasti i dalje je velik broj, stoga je Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izdao novu preporuku za zračno i kopneno tretiranje.

- CDC klopkama i ručnim mjerenjem, odnosno brojem uboda u 15 minuta, utvrđeni su jako loši rezultati. Na cijelom potezu od Sarvaša do Josipovca na svim mjernim postajama stanje je jako loše, stoga smo Gradu Osijeku uputili preporuku da ponovi tretiranje komaraca i sa zemlje i iz zraka u četvrtak i petak. Prognoza je dobra, temperatura je nešto niža nego prethodnih dana, uvjeti su, dakle, pogodni, jedino će se, s obzirom na to da su dani kraći, s aviotretiranjem morati započeti nešto ranije nego posljednji put - poručili su u srijedu iz Službe za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju Zavoda za javno zdravstvo OBŽ-a.

Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, rekao nam je da će Grad uvažiti preporuku Zavoda, stoga u četvrtak i petak možemo očekivati simultani napad zračnih i kopnenih snaga. Kao i posljednji put, najprije će se tretirati istočni, a potom i zapadni dio grada. I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike