Regija
U “SOČKI”

Volonteri prošli
edukaciju o načinu rada
Objavljeno 9. kolovoza, 2020.
NAŠICE

Održana je edukacija za sve volontere Socijalne samoposluge Našice o načinu rada u "sočki". Edukacija je održana prema svim epidemiološkim mjerama zaštite koju preporučuje Nacionalni stožer civilne zaštite RH.

Kako navodi predsjednik udruge "Dar dobrote" Robert Kresić, otkad je nastupila koronakriza povećao se broj korisnika, ali je došao i značajan broj novih volontera te su odlučili održati edukaciju kako bi uskladili svoj rad u samoposluzi i izbjegli potencijalne pogreške u radu.

Educiralo ih se o radu s korisnicima, kako primiti novog korisnika, kako ispuniti obrazac za prijavu te kako ih usluživati u vrijeme koronakrize. Kako nam je objasnio Kresić, prema novim propisima u samoposlugu može ući samo jedan korisnik. Prije ulaska u samoposlugu volonter dezinficira ruke korisnicima te svi moraju imati maske, a poželjno je imati i rukavice. Korisnike u samoposluzi uslužuju volonteri, a nakon svakih pet korisnika, dezinficira se prostor. Volonteri su educirani i o održavanju higijenskog minimuma, organizaciji radnog prostora te radu s proizvodima, primjerice kako se vode zalihe i kako se radi inventura.

Kako navodi Kresić, postoji dosta specifičnih situacija u radu, kao što je posredništvo u doniranju hrane, pa se educiralo volontere i o proceduri koja se treba proći prilikom prihvata hrane. M.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike