Osijek
DANI OTVORENIH PODRUMA

Hedonistički vikend nastavlja se u erdutskom vinogorju uz brojne novitete i iznenađenja
Objavljeno 25. lipnja, 2020.

Dani otvorenih podruma Osječko-baranjske županije nastavljaju se na erdutskom vinskom poluotoku od 27. do 28. lipnja, a posjetitelje očekuje programski mozaik sastavljen od Dana otvorenih podruma erdutskih vinara, Male škole vina koja će se održati u vinarijama Janečić i Antunović, Wine&Bike Tour - vođene vožnje biciklima kroz vinogorja te čitanjem poezije u vinogradu Erdutske vinarije, koja je i uvod u koncert - Pianotron by Zvjezdan Ružić.

U subotu i nedjelju od 10 do 19 sati, kaže direktorica TU Turističke zajednice Osječko-baranjske županije Ivana Jurić, otvoreni su podrumi: Vinarija Brzica (Erdutska planina 18, Erdut), Vina Antunović (Ul. braće Radić 17, Dalj), Vina Danubio (Stepaničevac 8, Aljmaš), Vinarija Janečić (Rudina Klainac 55, Aljmaš), Erdutski vinogradi d.d. (Trg Branka Hercega 1, Erdut), Vina Magistra (Ulica braće Radić 1, Erdut) i Vina Siber (Cesta svetog Martina, Erdut). U subotu je od 12 do 16 sati Mala škola vina – Vinogorje Erdut po cijeni od 50 kuna, a prijave su moguće preko online forme: bit.ly/Skola-Vina-Erdut do 26. lipnja u 12 sati ili do popunjenja mjesta. Školu vode vrhunski enolozi i vinari erdutskog vinogorja koji će sudionicima predstaviti kulturu ispijanja vina uz popratna vina brojnih vinarija s erdutskog područja. U 17.30 sati je Poezija u čaši - čitanje poezije u vinogradu s pogledom na Dunav (Slavko Babić i Mislav Bartoš, Na krajičku jezika, Erdutski vinogradi d.d. Trg Branka Hercega 1, Erdut).

U 18.30 sati je koncert: Pianotron by Zvjezdan Ružić, Erdutski vinogradi d.d. (Trg Branka Hercega 1, Erdut).

U nedjelju je u 11 sati Wine&Bike Tour Erdut – vođena vožnja biciklima kroz vinogorje u suradnji s Hedonism Tourism, a na ovogodišnjem izdanju, osim obilaska samih vinarija, koje se nalaze na lokalnoj cesti Aljmaš - Erdut, sudionike očekuje niz noviteta i iznenađenja - pregršt novih vizura interakcije Dunava i vina. Start: Vinarija Danubio (Stepaničevac 8, Aljmaš), prijave su preko e-maila: info@hedonism-tourism.org do 26. lipnja u 12 sati ili do popunjenja mjesta.

Kroz cikloturističku vožnju, osim s vinogradima, sudionici će se upoznati i s bogatom ambijentalnom poviješću ovog kraja koja seže duboko u srednji vijek, a čiji su materijalni ostatci Erdutska kula i dvorac Adamović - Cseh, kao i s bogatom i raznolikom sakralnom baštinom te multikulturalnim nasljeđem ovoga kraja.

Darko Pejić
Osim obilaska nekoliko vinarija, zainteresirani mogu sudjelovati i u Maloj školi vina - Vinogorje Erdut
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike