Regija
ONLINE SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Vinkovčani usvojili sedam
mjera pomoći, bit će ih još
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
VINKOVCI - Iako je na dnevnom redu 23. sjednice Gradskog vijeća Vinkovaca, zakazane još prije desetak dana, kao prva točka trebao biti prijedlog skupine oporbenih vijećnika za smjenom aktualnog predsjednika Gradskog vijeća dr. Mladena Karlića, o tome se uopće nije raspravljalo jer su vijećnici pod hitno morali donijeti odluke i mjere pomoći građanima i poduzetnicima u vrijeme koronavirusa. Inače, skupina oporbenih vijećnika predlaže smjenu Mladena Karlića jer drže kako je on kao dugogodišnji gradonačelnik i visoki dužnosnik u Gradu kriv za propast HNK-a Cibalia jer nije na vrijeme reagirao kada su se počeli gomilati dugovi.

Na online sjednici vijećnici su raspravljali o prijedlogu odluke o pomoći gospodarstvu i građanima Vinkovaca zbog epidemije koronavirusa koja je paralizirala gotovo cjelokupan život u gradu. U suradnji s posebno formiranim timom "Pomoć gospodarstvu", gradonačelnik Ivan Bosančić predložio je sedam mjera pomoći Grada gospodarstvenicima i građanima, koje je Gradsko vijeće i prihvatilo.

Gradonačelnik je ispred zgrade gradske uprave izvijestio novinare što je odlučeno na online sjednici Vijeća, prvoj takvoj održanoj u Vinkovcima.

- Ovdje se najviše radi o odgodama plaćanja obveza građana prema Gradu te smo suspendirali sve prisilne naplate kako bismo olakšali i poduzetnicima i građanima. Roditelje smo oslobodili plaćanja vrtića, a mi ćemo to nadoknaditi vrtićima kako bi zadržali zaposlenost. Pomoći ćemo i roditeljima koji su plaćali za produljeni boravak. U naredno vrijeme nećemo naplaćivati komunalnu naknadu, zakupnine za javne prostore, reklame i sve ono što naš komunalni odjel naplaćuje od poduzetnika. Sve ove mjere imaju za cilj pomoći našim građanima i poduzetnicima da prebrode poteškoće u kojima su se zatekli zbog pandemije koronavirusa. Drago mi je što je Gradsko vijeće danas donijelo ovu odluku kako bismo mogli odmah prionuti njihovoj provedbi. Posebno oformljeni timovi za pomoć gospodarstvu i građanstvu će, osim provedbe ovih mjera, biti na raspolaganju vinkovačkim gospodarstvenicima od trenutka kada Vlada RH i nadležne institucije objave pozive za ovotjedne donesene mjere pomoći. Grad Vinkovci stoji na raspolaganju svojim građanima u ovim teškim trenucima. Naglašavam kako je ovo prvi paket mjera i, sukladno situaciji, pripremamo i dodatne mjere pomoći - poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić. M. Flego
Obustavlja se postupak prisilne naplate potraživanja Grada u sljedeća 3 mjeseca, osim u slučaju zastare
Možda ste propustili...

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike