Osijek
DANI OTVORENIH VRATA BILJSKOG DJEČJEG VRTIĆA

DV Grlica proslavio 20. rođendan
Objavljeno 24. veljače, 2020.

Dječji vrtić Grlica u Bilju obilježio je 20 godina svoga rada, pa su djeca i djelatnici, uz pomoć roditelja i bivših polaznika vrtića, tom prigodom organizirali Dane otvorenih vrata vrtića tijekom cijelog proteklog tjedna.

Ravnateljica vrtića Ivana Bošnjaković kaže da su kroz Dane otvorenih vrata tijekom proteklog tjedna željeli široj javnosti prikazati rad vrtića te važnost ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Dani otvorenih vrata održavali su se u vrtiću, a u završnici i u Domu kulture Bilje.

- U program obilježavanja uključili su se sadašnji i bivši korisnici, djeca i roditelji, našega vrtića i gosti kroz organizaciju različitih radionica, predavanja te završni, svečani program. Tako smo imali u ponedjeljak predavanje za roditelje "Utjecaj novih tehnologija na razvoj djece", koje je održala bivša polaznica vrtića Jelena Soudil-Prokopec, prof. defektolog. Istovremeno smo za djecu zainteresiranih roditelja organizirali zabavni edukativni program Razvojno poticajne igre. U utorak imali smo likovne, kreativne i znanstvene radionice za svu zainteresiranu djecu, roditelje i ostale zainteresirane mještane, u srijedu smo održali predavanje za roditelje "Utjecaj bajki i priča za djecu na razvoj djeteta", koje je održala bivša polaznica vrtića dr. sc. Marija Milić, a u isto vrijeme za djecu zainteresiranih roditelja bio je organiziran zabavno-edukativni program Kazalište sjena, a i čitali smo priče. U četvrtak smo imali dječju prigodnu proslavu uz pjesmu i ples - kaže Ivana Bošnjaković.

U petak je u Domu kulture održana prigodna svečanost - završnica Dana otvorenih vrata, uz nastup sadašnjih i bivših polaznika i gostiju vrtića. Izložba dječjih likovnih radova, koja je bila u prostoru DV-a Grlica, prebačena je i postavljena u Domu, gdje su se zainteresirana djeca, roditelji te ostali mještani okupili na velikoj proslavi 20. vrtićkih godina. Bošnjaković je zahvalila Općini što prepoznaje i poštuje njihove planove i projekte.

Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj čestitao je veliki jubilej rekavši kako 20 godina nije mnogo, ali ni malo, s obzirom na to da su se nakon progonstva vratili i ponovno sve morali krenuti ispočetka. "Uspjeli smo napraviti nov i prekrasan vrtić na radost svih nas, posebice roditelja i djece kojoj smo osigurali najbolje uvjete boravka. Obnovili smo vrtiće u drugim naseljima, a do kraja pedagoške godine završit ćemo gradnju još jednog vrtića u Kopačevu. Zaista mislim da imamo što slaviti s ovom prekrasnom djecom koje je sve više u Bilju", kazao je Cickaj. D. Pejić
U Domu kulture održana je završnica Dana otvorenih vrata, uz nastup sadašnjih i bivših polaznika vrtića
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike