Regija
OSUVREMENJIVANJE NASTAVNIH PROCESA

Za 13 osnovnih i srednjih
škola Županija donirala
67 prijenosnih računala
Objavljeno 14. siječnja, 2020.
VIROVITICA

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz nazočnost zamjenika župana Marija Klementa i pročelnice županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Vesne Šerepac, ravnateljima osnovnih i srednjih škola s područja županije podijelio je prijenosna računala. Riječ je o 67 prijenosnih računala radi osuvremenjivanja nastavnih procesa, a što je samo nastavak ulaganja u informatizaciju škola. Županija je za navedena računala izdvojila oko 245.000 kuna, a u posljednje dvije godine ulagala je u informatičko opremanje i osnovnim i srednjim školama podijelila informatičku opremu vrijednu 770.000 kuna.

– I za ovu školsku godinu našim smo školama nabavili nova prijenosna računala, a sve prema iskazanom interesu ravnatelja i potrebi određene škole. To radimo posljednje dvije godine, a nastavit ćemo i u sljedećoj školskoj godini. Ovim ulaganjima podižemo kvalitetu radnih uvjeta, ali i obrazovnih procesa. No ne ulažemo samo u računala, tu su i energetske obnove škola, adaptacije, rekonstrukcije, buduća gradnja novih škola i druge pomoći, sve kako bismo poboljšali uvjete za same učenike, ali i za rad učitelja i profesora – naglasio je župan Igor Andrović.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Vesna Šerepac izrazila je zadovoljstvo novim ulaganjem u školstvo.

– Prije dvije godine Virovitičko-podravska županija krenula je s edukacijama odgojno-obrazovnih djelatnika za korištenje dostupnih digitalnih alata, interaktivnih ploča. Naša je županija bila prva županija koja je na takav način osigurali pristupačnost sadržaja i alata, a sve u duhu novih procesa u razredu. Nabavljene su licence za MozaBook interaktivne ploče i projektori u vrijednosti 116.167,50 kuna – rekla je Šerepac.

Od srednjih škola, prijenosna računala su dobili: Industrijsko-obrtnička škola Slatina (5), Tehnička škola Virovitica (10), "Stjepan Ivšić" Orahovica (6), Industrijsko-obrtnička škola Virovitica (6).

– Dobivena računala podijelit ćemo profesorima kojima su ona potrebna. Informatički smo odlično opremljeni i na tome zahvaljujemo Virovitičko-podravskoj županiji koja, kao i uvijek do sada, prepoznaje naše potrebe. Osim toga, Županija će nam omogućiti i njihovo servisiranje, što je još jedan kvalitetan korak u podizanju kvalitete obrazovanja na našem području – istaknuo je Ivan Kućan, ravnatelj Tehničke škole Virovitica, a ravnatelj orahovačke Srednje škole ‘‘Stjepan Ivšić‘‘ Zorislav Milković dodao je: - Velika je pomoć našem radu jer učenici danas najbolje rade uz računala, a i profesorima je puno lakše.

Ukupno devet osnovnih škola dobilo je 40 računala: Suhopolje (5), Petra Preradovića Pitomača (5), Vladimira Nazora Nova Bukovica (4), Josipa Kozarca Slatina (8), Voćin (4), Ivana Gorana Kovačića Zdenci (4), Davorina Trstenjaka Čađavica (4), Mikleuš (4), Eugena Kumičića Slatina (2).

– S novim računalima podmirit ćemo sve potrebe naših učitelja, a dio njih će završiti i u područnim školama. Nakon što nam je županija opremila učionice, nabavila pametne ploče, ova računala su svojevrsna nadogradnja za buduće kvalitetnije provođenje nastavnog procesa – naglasila je Ksenija Vujanović Juras, ravnateljica OŠ Josipa Kozarca Slatina.
V. Grgurić
245

tisuća kuna vrijedna su nova prijenosna računala uručena osnovnim i srednjim školama
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike