Regija
DOBILI POČETNI NOVAC

Andrović: Ovo će biti sušara povrća kakvu nema nitko u Hrvatskoj
Objavljeno 13. prosinca, 2019.
VIROVITICA - Virovitičko-podravska županija nastavlja ulagati u sve grane razvoja na svom teritoriju, a budući da je dobrim dijelom ruralno područje, velike investicije idu i u smjeru poljoprivrede. Od najnovijeg projekta iznimnu će korist imati proizvođači povrća, koji će dobiti najsuvremeniju sušaru u Hrvatskoj. Naime, u sklopu sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane nedavno u Vukovaru, virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisao je ugovor o financiranju projektne dokumentacija za gradnju i opremanju sušionice povrća u vrijednosti od 4.039.284 kuna, za što će sredstva izdvojiti Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Županu Androviću ugovor je uručio ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Marko Pavić, u nazočnosti, između ostalih, ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica i saborskog zastupnika Tomislava Tolušića.


– Ovo će biti sušara povrća kakvu nema nitko u Hrvatskoj. Ona će dati dodatan gospodarski zamah ovom području, a generirat će se nova radna mjesta, otvoriti vrata brojnim kooperantima s područja županije. Time Virovitičko-podravska županija, uz potporu Vlade Republike Hrvatske, nastavlja značajna ulaganja u poljoprivredu. Ovo je samo nastavak kontinuiranog ulaganja, jer Virovitičko-podravska županija je, s ciljem snažnijeg razvoja poljoprivredne proizvodnje i dohodovnijih kultura, izgradila sustave navodnjavanja Kapinci – Vaška, Đolta i Novi Gradac – Detkovac, a u budućnosti će niknuti i sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška II. faza, Lukač, Čađavica, Đolta II. faza. Sve to ponudit će našim poljoprivrednicima proizvodnju dohodovnijih kultura. Sušionica povrća dat će našim poljoprivrednicima dodatnu vrijednost onoga što su proizveli svojim rukama – naglasio je župan Igor Andrović.


Riječ je o strateškom projektu Virovitičko-podravske županije, a na temelju Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnog razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijemu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
S područja Virovitičko-podravske županije, osim sušare, prošla su još dva vrijedna projekta: jedan VIRKOM-a, koji će financirati Ministarstvo poljoprivrede, te onaj Grada Virovitice uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. V. Grgurić
Otvorit će se nova radna mjesta, omogućiti suradnja brojnim kooperantima s područja županije
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike