Regija
OPĆINSKO VIJEĆE MAGADENOVAC

Dogovorena je cijena za odvoz smeća - 53 kune
Objavljeno 9. prosinca, 2019.
MAGADENOVAC - Općinsko vijeće Magadenovac donijelo je Odluku o prikupljanju komunalnog otpada zbog izmjena i dopuna odredbe o gospodarenju komunalnim otpadom, a s ciljem uspostave kvalitetnog i ekonomski učinkovitog sustava skupljanja otpada u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i javnog interesa općine Magadenovac. Stručna suradnica za stambeno-komunalne poslove Jasna Živković pojasnila je da odluka po novome sadrži i kaznene odredbe za nepridržavanje ugovorenih obveza. Podsjetila je da s koncesionarom tvrtkom Eko-flor Plus d.o.o iz Oroslavlja dogovorena paušalna cijena odvoza u domaćinstvima za standardni spremnik od 80 litara je 53 kune uvećano za pet kuna po pražnjenju.

Nezavisni vijećnik Velibor Azenić zatražio je pooštravanje kazni za nesavjesne građane, prije svega za one koji klaonički otpad bacaju u kanale i vodotoke, iako je općina Magadenovac osigurala besplatno zbrinjavanje takve vrste otpada.

Donesen je i Program mjera civilne zaštite u nepovoljnom zimskom razdoblju u uvjetima prekidanja prometa, opskrbe, zbrinjavanja i opskrbe osoba koje se nalaze u opasnosti zbog nepovoljnog vremena. Sadrži standardne procjene rizika od poplava, potresa, oluja, snježnih oborina, mraza, magle i poledice.

Vijećnici Općine Magadenovac, prema uputama Ministarstva financija, uskladili su i odluku o općinskim porezima, koja obuhvaća prirez porezu na dohodak te poreze na potrošnju, na kuće za odmor i na korištenje javnih površina.
S.F.
Možda ste propustili...

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike