Regija
BELIŠĆANSKO GRADSKO VIJEĆE

Burić: Naplatom parkiranja ne uvodimo ništa što ne postoji u drugim sredinama
Objavljeno 24. travnja, 2024.
BELIŠĆE - Gradsko vijeće Belišća na sjednici održanoj u ponedjeljak odlučilo je o dobitnicima javnih priznanja za Dan grada. Grb grada Belišća na svečanoj sjednici 30. travnja bit će uručen Zdenku Glasovcu, udruzi Kotličari, Vatrogasnoj zajednici OBŽ-a i č. s. Alemki Štefanko, a Plaketa "S. H. Gutmann" restoranu Fontana u vlasništvu Danijela Nikolića. Proslava 140. rođendana Belišća trajat će do 14. svibnja.

Vijećnici su, među ostalim, usvojili i izmjene i dopune odluke o parkiranju. Tako će stanari u 1. zoni naplate parkiranja te zaposlenici u gospodarskim subjektima koji imaju više od 100 zaposlenih mjesečnu kartu moći kupiti za 5 eura, polugodišnju za 30 eura, a godišnju za 60 eura. Odlučeno je i da osobe starije od 65 godina imaju pravo na povlaštene karte po cijeni od 1 eura (mjesečna), 6 eura (polugodišnja) i 12 eura (godišnja). Detalji će biti oglašeni na gradskoj web-stranici i u medijima.

- Naplatom parkiranja ne uvodimo ništa što ne postoji u mnogim drugim sredinama - rekao je gradonačelnik Dinko Burić.

Podsjetio je kako su od 2013. godine iz gradskog proračuna izgrađena 462 nova parkirna mjesta, u 1. zoni ih se nalazi 880, od kojih je za mnoga potrebna sanacija zbog dotrajalosti. Za 65 parkirnih mjesta nužna je hitna intervencija (primjerice kod bivše menze, kod muzeja, na staroj tržnici), a prema prvim projektantskim troškovnicima, Grad Belišće to će stajati oko 65.000 eura.

Na temelju Zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi usvojena je odluka o smanjenju koeficijenta za obračun plaća za gradonačelnika (s dosadašnjih 4,89 na 4,55) te za njegovu zamjenicu (s 4,15 na 3,86).

Posljednja točka dnevnog reda odnosila se na izmjene Plana upisa za pedagošku 2024./2025. godinu Dječjeg vrtića Maslačak. Zbog usklađivanja s državnim pedagoškim standardom, u belišćanski će vrtić biti upisano 370 djece umjesto planiranih 425. U matični vrtić u Belišću bit će upisano 214 djece u 12 odgojnih skupina, u područnom vrtiću u Gatu 22 djece, u Bizovcu u četiri skupine njih 78 te u područnom vrtiću u Petrijevcima 56 djece u tri odgojne skupine.

Gradonačelnik Burić čestitao je sugrađanima Dan grada i unaprijed se opravdao što zbog zdravstvenih razloga neće sudjelovati u većini događanja u nadolazećem razdoblju. D.S.R.
Možda ste propustili...

DJEČACI IZ RUKOMETNOG KLUBA PETRIJEVCI

Umjesto treninga - posjet osječkom Azilu

ŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA “SIGURNO U PROMETU 2024.”

Kako voze bicikl i što znaju o prometu pokazalo 40 đaka

Najčitanije iz rubrike