Regija
PROJEKT “MOBILNOST U GRADU BELIŠĆU”

Biciklistička staza od
Gata do Kitišanaca
Objavljeno 28. studenog, 2019.
BELIŠĆE - Jučer je održana početna konferencija novog projekta nazvanog "Mobilnost u gradu Belišću". Zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković predstavila je projekt u sklopu kojega će se izgraditi biciklistička staza između prigradskih naselja Gata i Kitišanaca. Staza duljine 4,2 kilometra prostirat će se u pojasu državne ceste D34 te prolaziti kroz Ulicu kralja Zvonimira u Gatu i dalje od Gata do Kitišanaca. Ukupna vrijednost projekta, čije je provedba počela u rujnu 2019., a završetak je predviđen za 3. ožujka 2021., iznosi 6.432.195 kuna, od čega Europska unija sufinancira 3.537.916 kuna. Njegovim okončanjem proširit će se mreža biciklističkih staza na području grada i Urbane aglomeracije (UA) Osijek te će se pridonijeti sigurnosti i protočnosti u prometovanju gradskim i prigradskim relacijama, povećat će se dostupnost obrazovnih, zdravstvenih i ostalih javnih sadržaja u Belišću i povećati turistička atraktivnost biciklističkih ruta na području UA Osijek, poručili su iz Grada Belišća.

Zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković naglasila je da su u Gradu prije dosta vremena uočili veliku potrebu za biciklističkom stazom od Gata do Kitišanaca.

- U Belišću postoji duga tradicija bicikliranja koja je oduvijek bila dobro razvijena, a i u novije vrijeme bicikliranje ponovno uzima sve više maha, tako da će buduća biciklistička staza biti vrijedan doprinos u proširivanju postojeće cikloturističke infrastrukture na području grada. Kroz različite projekte već se postiglo da naše biciklističke staze postanu dio velikih europskih biciklističkih mreža kao što je EuroVelo 13, a najnovijom stazom povećat će se broj putnika u tzv. javnom prijevozu, povezat će se dvije sredine te smanjiti emisija CO2 - naglasila je Vučković. L. Aničić
Možda ste propustili...

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike