Regija
INVESTICIJA

Novi uređaj za OB Virovitica
Objavljeno 6. studenog, 2019.
VIROVITICA - Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i ravnatelj Opće bolnice Virovitica (OBV), Dinko Blažević, potpisali su ugovor kojim Županija, za potrebe OBV-a, a radi bolje i kvalitetnije brige i skrbi za pacijente koji dolaze s područja matične, ali i susjednih županija, nabavlja uređaj za hemodinamski monitoring (središnja jedinica i šest monitora). Uređaj je nabavljen za potrebe Jedinice intenzivne skrbi Službe internističkih djelatnosti OBV-a, a vrijednost uređaja je 332.500,00 kuna.

– U posljednjih godinu dana završili smo gradnju nove bolnice, opremili operacijske sale, dobavili magnetsku rezonancu, a energetski obnavljamo domove zdravlja diljem županije. Novim uređajima dodatno poboljšavamo brigu i skrb za stanovnike Virovitičko-podravske, ali i stanovnika županija koji dolaze u našu bolnicu - rekao je župan Igor Andrović. Ravnatelj Blažević opisao je ulogu novog uređaja.

- Hemodinamski monitoring osnovni je dio procesa liječenja pacijenata hospitaliziranih na jedinici intenzivnog liječenja te osnovni način procjene njihova cirkulirajućeg volumena i odgovora na nadoknadu volumena. Naime, kada se bolesnika zaprimi u Jedinicu intenzivne skrbi, potrebno je procijeniti njegovo kliničko stanje. Monitori će upozoriti kada nastupi problem. Tlakovi u srčanim šupljinama mjere se uporabom specijaliziranih monitora, katetera i opreme, a postupci praćenja tlakova nazivaju se hemodinamskim monitoringom. Mjerenje hemodinamskih parametara temelj je u liječenju politraumatiziranih bolesnika, bolesnika s teškim oblikom sepse, u stanjima šoka, hipertenzije, hipotenzije te kod pacijenata koji su bili podvrgnuti većim kirurškim zahvatima. Glavni cilj hemodinamskog monitoringa procjena je i detekcija centralne i regionalne perfuzije tkiva kako bi se spriječila, ili bar reducirala na najmanju moguću mjeru, oštećenja tkiva nastala zbog nerazmjera dopreme i potrebe stanica i tkiva za kisikom - rekao je Blažević. V.G.
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

Najčitanije iz rubrike