TvObzor
CHELSEA WOLFE: BIRTH OF VIOLENCE (SARGENT HOUSE)

Putovanje nakraj noći
Objavljeno 20. rujna, 2019.
Novi album kalifornijske kantautorice s dark-gothic pedigreom najbolje je izdanje u njezinoj dosadašnjoj karijeri...

Stalno smo bombardirani lošim vijestima, ljudi bivaju ubijeni zbog sramotnih razloga ili bez ikakvog razloga, imaš osjećaj da je svijet mjesecima u suzama, a onda se sjetiš da je tako od samih početka. To je nevjerojatno i moram pisati o tome - kazala je Chelsea Wolfe, prilikom promocije svog petog albuma "Hiss Spun" prošle godine, kada je prvi put posjetila Rijeku, nakon što je ranije jednom prigodom nastupila u Zagrebu. Ovaj put poduzetna Chelsea ima novi, šesti studijski album "Birth of Violence", najavljen ljetos singlovima (spotovima) "The Mother Road" i "American Darkness", ovaj drugi inspiriranim filmom "Magnolia" Paula Thomasa Andersona i simbolikom tarota, u režiji Karlosa Rene Ayale. U međuvremenu se Chelsea oglasila s još dva singla/spota - "Be All Things" i "Deranged for Rock & Roll", te dirljivom snimkom "Night Of The Vampire" u čast preminulog Roky Ericksona, jednog od njezinih glazbenih idola. Sve u svemu, Chelsea Wolfe doista je jedinstvena, uvjetno rečeno underground glazbenica, umjetnica specifičnog stila i stava, čija karijera već desetak godina ide uzlaznom putanjom prema mainstreamu, premda po tom pitanju Chelsea ne pristaje na kompromise i "gura" po svome. Drugim riječima, Chelsea nastavlja "kopanje ispod nereda svijeta kako bi pronašla pravu ljepotu" i u novim pjesmama, redom genijalnim. Sad pak zvuči poput šamanske prikaze koja u okruženju smrtnika hodi majčinskom cestom ("The Mother Road") kroz američku tamu ("American Darkness") prema rođenju nasilja ("Birth of Violence") u igri snova ("Preface to a Dream Play"), dok se s obzora približava oluja svih oluja ("The Storm"). The masterpiece!

ZA FANOVE: Nico, Kate Bush, A.A.Willians, Myrkur, Emma Ruth Rundle, Lingua Ignota, Anna von Hausswolff, Siouxsie & The Banshees, Nick Cave, Louis-Ferdinand Céline...

Darko Jerković
chelseawolfe.net
Od svih kantautorica aktualnog death-gospel podžanra, Chelsea Wolfe najviše je death i najviše gospel, ali i dark-folk, doom-metal i gothic-rock. U takvom crossoveru, Chelsea svoju emocionalno razornu liriku podastire kroz u biti jednostavne elektroakustične melodijske i ritmičke forme dojmljivog ugođaja. Pritom je i vokalno superiorna, lijepog i atmosferičnog glasa.
Možda ste propustili...

OČEKUJE NAS DEVETA EPIZODA SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Ove nedjelje stiže gost iznenađenja

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

Najčitanije iz rubrike