TvObzor
HRT: NOVA BRAZILSKA TELENOVELA "KARIPSKI CVIJET"

Priča o pustolovnoj ljubavi koja pobjeđuje najteže prepreke smještena u prekrasne tropske plaže
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
Prva epizoda na rasporedu je u petak, 14. lipnja, u 12.25 na prvom programu HRT-a

Uzbudljiva ljubavna i pustolovna priča smještena je u rajski izmišljeni gradić Vila dos Ventos, među pješčanim dinama i prelijepim plažama. Pilot aviona lovca Cassiano (Henri Castelli) i turistička vodičica Ester (Grazi Massafera) zaljube se još u mladim danima. Njihova ljubav s vremenom raste. Život im se potpuno promijeni nakon izdaje njihova prijatelja Alberta (Igor Rickli), nasljednika imućne obitelji Albuquerque. Zlikovac u sebi krije tajnu opsesivnu ljubav prema Ester i želi je pod svaku cijenu udaljiti od Cassiana.

Nakon preuzimanja uprave grupacije Albuquerque na zahtjev svoga djeda Dionísija (Sérgio Mamberti), Alberto spletkari protiv Cassiana. Zamoli ga da avionom preveze pošiljku dijamanata Dom Rafaelu (César Troncoso) na Karibe. Međutim, u pošiljci su kristali soli nalik na dijamante. Dom Rafael zatoči Cassiana na Karibima kako bi radio kao rob u rudniku dijamanata. U Brazilu je Cassiano proglašen mrtvim. Alberto to iskoristi kako bi tješio Ester. Nakon povratka s potrage po Karibima Ester otkrije da nosi Cassianovo dijete. Misleću da bi vjeran prijatelj Alberto mogao biti divan otac njezinu djetetu, Ester se za njega uda. Albertov podli plan je uspio. Nakon dvije godine Alberto je doista dobar otac malome Samuci i kćeri Lauri, koju je dobio s Ester. U međuvremenu Cassiano u zatvoru upoznaje Duquea (Jean Pierre Noher), varalicu i dobrog prijatelja koji će pobjeći s njime iz rudnika. Njih dvojica se probijaju kroz gustu prašumu, prelaze rijeke pune krokodila i bježe pred plaćenicima Dom Rafaela. Na arheološkom lokalitetu Cassiano i Duque upoznaju lukavu Brazilku Amaralinu (Sthefany Brito). Ona ih poveže s Cristal (Moro Anghileri), kćeri Dom Rafaela, koja je pobjegla iz očeva doma i postala noćna pjevačica. Cristal prepozna bivšega pilota Cassiana i zainteresira se za njega. On joj ne uzvrati naklonost, ali prihvaća prijateljsku pomoć kako bi se ukrcao na teretni brod za Brazil. Cassiano ima samo jedan cilj: obračunati se s lažnim prijateljem Albertom, koji mu je sada suparnik, te nanovo osvojiti Ester. Ponovni susret Ester i Cassiana budi prekinutu i godinama zatomljenu ljubav. To izazove Albertov bijes te on ucjenjuje Ester skrbništvom nad djecom kako bi je udaljio od Cassiana.

Latinoamerički glumci i tropske plaže sjeveroistočnog Brazila i Gvatemale čine ovu priču još uzbudljivijom. Flor do Caribe osvajat će vas svakim novim nastavkom. Divna je to priča o ljubavi koja pobjeđuje i najteže prepreke. (N.K.)
PRVA EPIZODA
Ester oduševljeno gleda nadlijetanje vojnih aviona nad gradom. Zna da njezin dragi dolazi. Buka aviona podsjeti Esterina oca Samuela na strahote Drugoga svjetskog rata. Njegova supruga Lindaura ga umiruje. Dionisio zamoli unuka Alberta da preuzme obiteljski posao jer je on već ostario. Alberto mu kaže da ne želi biti poduzetnik. Djed je nezadovoljan. Ester i Cassiano su na plaži i ugledaju Albertov brod. Njih troje se sastanu, a Alberto glumi veselje jer je par zajedno. Cassiano ne zna da je Alberto potajno zaljubljen u Ester. Ester ponovno budi tu njegovu ljubav, a ona ga izbjegava. Otac upozorava Cassiana na zlobu njegova tobožnjeg prijatelja Alberta, ali Cassiano ne vidi tu zlobu. U želji da osvoji Ester, Alberto kaže djedu da će preuzeti tvrtku, te priredi zabavu kako bi objavio svoju odluku. Dionisio mu predaje sve dokumente tvrtke, ali i vjenčani prsten svoje pokojne supruge. Ester i Cassiano provedu noć u kolibi uz more. Djed Dionisio kaže Albertu da je Dom Rafael opasni mafijaš koji vodi trgovinu dijamantima. Alberto se zanima za svoga novoga klijenta.
PRODUKCIJA SERIJE
Autor serijala je Walther Negrao, a redatelji epizoda su Jayme Monjardim i Leonardo Nogueira. Uloge u serijalu tumače Grazi Massafera (Ester Schneider), Henri Castelli (Cassiano Soares), Igor Rickli (Alberto Alburquerque), Cláudia Netto (Guiomar Mourao Albuquerque), Sérgio Mamberti (Dionísio Albuquerque (Klaus Wagner)), Moro Anghileri (Cristal), Juca de Oliveira (Samuel Achcar Schneider), Débora Nascimento (Taís Soares), Raphael Viana (Hélio da Silva), Daniela Escobar (Natália Fonseca), Bruno Gissoni (Juliano Pereira), Ângela Vieira (Lindaura Schneider) i Laura Cardoso (Veridiana Trindade)
Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

HRT OD 1. SVIBNJA PRIKAZUJE DOKUMENTARNU SERIJU “KOLAŽI O LAŽI”

Kako stvoriti vjerodostojnu sliku stvarnosti?

Najčitanije iz rubrike