TvObzor
DRUGA SEZONA SERIJE “ZA NAROD”

Šest talentiranih mladih odvjetnika na suprotnim stranama zakona
Objavljeno 24. svibnja, 2019.

Druga sezona serije Za narod, koja je s prikazivanjem započela 23. svibnja u 22 sata na kanalu FOX Life, djelo je autora Paula Williama Davisa, scenarista serije Skandal te izvršne producentice Shonde Rhymes, najpoznatije po globalnim uspješnicama kao što su Uvod u anatomiju, Privatna praksa, Skandal i Kako se izvući s ubojstvom.

Radnja serije je smještena na Okružnom sudu Sjedinjenih Američkih Država za južni okrug New Yorka, a prati šest talentiranih mladih odvjetnika koji rade na suprotnim stranama zakona i vode najvažnije i najintrigantnije savezne slučajeve u zemlji. U tom kontekstu morat će se susretati s prestižnim odvjetničkim firmama čije su pozadine daleko jače od njihove, sredstva nemjerljivo veća, a odvjetnici iskusniji i nemilosrdniji. U prvoj sezoni gledatelji su mogli vidjeti kako se odvjetnici bore za zaštitu pravne države i pravo pojedinca bez obzira na okolnosti. U drugoj sezoni najbolje prijateljice Sandra Bell (Britt Robertson) i Allison Adams (Jasmin Savoy Brown) rade kao javne braniteljice uz Jaya Simmonsa (Wesam Keesh) i njihovu šeficu, Saveznu javnu braniteljicu Jill Carlan (Hope Davis). Uz pomoć novog istražitelja Teda (Charles Michael Davis), oni se suočavaju sa starim suparnicima, tužiteljima Sethom Oliverom (Ben Rappaport), Leonardom Knoxom (Rege-Jean Page), Kate Littlejohn (Susannah Flood) i njihovim nadređenim, šefom Kaznenog odjela u američkom Državnom odvjetništvu, Rogerom Gunnom (Ben Shenkman). Javnim braniteljicama se pridružuje sudac Nicholas Byrne (Vondie Curtis-Hall), koji odlučuje o ishodu najkontroverznijih slučajeva suda, i Tina Krissman (Anna Deavere Smith), zastrašujuća službenica suda koji održava red. Ovi mladi odvjetnici bit će podvrgnuti testovima, kako osobnima tako i profesionalnima, dok se njihovi životi susreću i izvan najprestižnijeg američkog prvostupanjskog suda.

Serija kojoj je u fokusu intenzivni i uzbudljivi život mladih odvjetnika unutar i van sudnice, okupila je i mlade glumačke snage počevši sa Benom Rappaportom iz izvrsne serije Mr.Robot; Britt Robertson koja je zablistala uz bok Georgeu Clooneyu u filmu Sutrazemlje: Novi svijet i kao protagonistica serije Girlboss; Wesam Keesh iz serije Awkward, a potpomognuti nešto starijom glumačkom postavom koju čine: Hope Davis glumica s dugogodišnjom karijerom čiji su zadnji uradci Kapetan Amerika: Građanski rat, Wayward Pines te Ben Shenkman iz filma Tužna veza.

Uloge: Jasmin Savoy Brown kao Allison Adams, Wesam Keesh kao Jay Simmons, Hope Davis kao Jill Carlan, Ben Shenkman kao Roger Gunn, Ben Rappaport kao Seth Oliver i Britt Robertson kao Sandra Bell. N.Vek.
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

U KINIMA ZAIGRAO KRIMINALISTIČKI TRILER “UBOJITA SJEĆANJA”

Russell Crowe u misteriju potrage za ubojicom

Najčitanije iz rubrike