Regija
OPĆINSKO VIJEĆE PODGORAČ

Rebalans proračuna zbog budućih investicija
Objavljeno 23. travnja, 2019.
PODGORAČ

Općina Podgorač izglasala je izmjenu proračuna za razdoblje od 2019. do 2021. godine koji je sada povećan zbog budućih projekata, a čije je projektiranje u tijeku. Preostale točke dnevnog reda ticale su se usklađivanja sa zakonom i izvješća rada.

- Rebalans uključuje troškove povezane s prijavom na dva projekta, na pozive Ministarstva graditeljstva i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u vrijednosti većoj od dva milijuna kuna. U rebalansu je i trošak gradnje rasvjete u središtu Podgorača. Tu je i potpora Lokalnoj akcijskoj grupi za nogostup u naselju Bijela Loza koji će se financirati iz programa ruralnog razvoja. Djelomice je tu uključeno i projektiranje Sportskog centra, uređenje groblja i, naravno, projektiranje nogostupa u naselju Podgorač - objasnio je 4. točku dnevnog reda načelnik Goran Đanić. Osvrnuo se i na projekte javnih radova, ali i europskog projekta "Zaželi", čiji se početak u Podgoraču očekuje u skorije vrijeme.

- Imamo odobreno deset osoba za javne radove koji počinju raditi 2. svibnja. Prošle godine imali smo odobreno 40 osoba. A što se tiče projekta "Zaželi", njime će se otvoriti 28 radnih mjesta - dodao je načelnik Đanić. Potrebe u kulturi i sportu, čiji su izvještaji također bili dio sjednice, naglasio je Đanić, izvršavaju se u dogovoru s udrugama. Uz to, dodao je da su oni jedna od općina koja daje najviše u Osječko-baranjskoj županiji za vatrogastvo, ali i za sport i za kulturu. Ističe se tu projekt vatrogasnog centra, nabava dvije cisterne i kombija, a još ima investicija u najavi.

Najavljivani Sportski centar bit će sagrađen na prostoru NK Sloge Podgorač, a uključuje gradnju tribine, igrališta s umjetnom travom, dva teniska igrališta te sportsku dvoranu. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike