TvObzor
DVIJE KRIMI PREMIJERE NA PICKBOX TV KANALU

Britanska serija “Žrtva” i kanadska “Mary ubija ljude” za sve ljubitelje napetih priča
Objavljeno 12. travnja, 2019.

Dvije izvrsne serije ekskuzivno će se prikazivati na Pickbox TV kanalu. Britanska serija Žrtva (The Victim) i kanadska Mary ubija ljude (Mary Kills People) oduševit će gledatelje napetim zapletima i zanimljivim pričama.

Nova triler-serija Žrtva (The Victim) ekskluzivnu će premijeru imati na Pickbox TV kanalu samo nekoliko dana nakon svjetske premijere na BBC-ju. Četiri intrigantne epizode moći će se pratiti svake subote u 21 na Pickbox TV kanalu. Inteligentna i intrigantna kanadska dramska triler-serija Mary ubija ljude može se pratiti petkom u 21.30. U prve dvije sezone Mary ubija ljude uspješno spaja komediju, dramu i filozofiju baveći se tabu-temom – potpomognutim samoubojstvom.

Tko je uistinu žrtva?
Od tvorca serije The Man in The High Castle Roba Williamsa dolazi nam nova serija Žrtva, koju pratimo kroz oči onih koji sjede na optuženičkoj klupi. Radnja je smještena u Škotsku, koja ima jedinstven pravni sustav, a premisa serije upravo je intrigantno pitanje – tko je uistinu žrtva.

Jaku glumačku postavu čine izvrsna škotska glumica Kelly Macdonald (Trainspotting, No Country for Old Men, Boardwalk Empire), James Harkness (Rogue One: A Star Wars Story, Darkest Hour) i škotski glumac John Hannah (Four Weddings and a Funeral, Agents of S.H.I.E.L.D.). Kelly Macdonald tumači ulogu Anne Dean, čiji je devetogodišnji sin ubijen prije 15 godina. Ona je optužena da je na internetu otkrila novi identitet ubojice svog sina te da je planirala njegovo ubojstvo. Jesu li je tuga i patnja pretvorili u zločinku? James Harkness glumi Craiga Myersa, požrtvovnog obiteljskog čovjeka koji je bio žrtva zlokobnog napada nakon što su ga na internetu identificirali kao ubojicu djece. Je li on zaista žrtva pogrešnog identificiranja ili je ipak opasni ubojica? John Hannah je Steven Grover, iskusni detektiv koji istražuje napad na Craiga i pokušava otkriti tko ga je na internetu optužio za takva zlodjela. Radnju pratimo od prvog dana suđenja na edinburškom sudu te ćemo gledati cijeli proces, kao i događaje koji su doveli do suđenja. Craig i Anna stoje jedno nasuprot drugoga, no teško je stati na nečiju stranu. Intrigantne tajne i misteriozne događaje u ovoj nevjerojatnoj priči otkrivat ćemo putem, iz epizode u epizodu.

Intrigantna tabu-tema
Radnja medicinskog trilera “Mary ubija ljude” jedna je od onih koja vas natjera na razmišljanje o životu i smrti. Doktorica Mary Harris, koju portretira sjajna kanadska glumica Caroline Dhavernas, radi na hitnom odjelu u bolnici, no ima i posao sa strane kao savjetnica za završetak života. Naime, Mary i njezin poslovni partner Des (Richard Short) pružaju uslugu potpomognutog samoubojstva pacijentima u bolnici za upola nižu cijenu od putovanja u Švicarsku, gdje je ta usluga dostupna. Njihovi se životi zakompliciraju kad ih policija počne istraživati.

Mary i Des zarađuju deset tisuća dolara po potpomognutom samoubojstvu, a svoju odgovornost zameću tako što osoba koja želi umrijeti snimi video u kojem priznaje kako to radi svojom slobodnom voljom. No, kako Mary već ima dobro plaćen posao u bolnici i pomaganje ljudima nije joj na listi prioriteta, postavlja se pitanje zašto to radi.

Izvrsna glumačka postava
Caroline Dhavernas (Wonderfalls, Hannibal) obavila je genijalan posao portretirajući zanimljiv lik Mary. Mary ima dobar posao, samohrana je majka i ima dvije preslatke kćeri, živi u lijepoj kući. Izvana čini se kao da joj sve ide od ruke. Ona je jedan od onih likova za koje se čini da se muči kako bi pronašla balans između posla i kuće i bila što odgovornija osoba. No Mary ima i drugu stranu, onu malo mračniju, jer u isto vrijeme ubija ljude.

Uz Dhavernas, tu je i britanski glumac Richard Short (Vynil, American Horror Story) u ulozi fantastičnog bivšeg plastičnog kirurga. Des je izgubio licencu za rad nakon problema s drogom, a kad je počeo surađivati s Mary i potpomagati samoubojstva, njegov problem s drogom dobro je došao. Naime, Desov diler opskrbljuje smrtonosni dvojac drogom za potpomoganje samoubojstva smrtno bolesnih pacijenata.

Svakog petka u 21.30 i subote u 21 sat uživajte uz vrhunske serije na Pickbox TV kanalu.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

OČEKUJE NAS DEVETA EPIZODA SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Ove nedjelje stiže gost iznenađenja

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike