Osijek
PROSLAVA 50. ROĐENDANA

OŠ Augusta Šenoe godinama promiče nenasilje i ekologiju
Objavljeno 15. studenog, 2018.
Škola je stasala i razvijala se u zajedništvu s lokalnom zajednicom, kaže ravnatelj Ćosić

Osnovana 1968. godine, osječka OŠ Augusta Šenoe počela je u srijedu s velikom proslavom okrugle 50. obljetnice koja će trajati čitavu školsku godinu. Ovogodišnji Dan škole posebno je značajan, jer se ove godine navršava i 180. godišnjica rođenja jednoga od najvećih hrvatskih književnika prema kojemu škola nosi naziv od 1991. godine.

- Naša škola stasala je i razvijala se u zajedništvu i suradnji s lokalnom zajednicom, a tako će nastaviti i dalje. Zato ćemo ovaj Dan škole obilježiti prvo kao projektni dan pod nazivom „Rastimo zajedno - suradnja s lokalnom zajednicom” – rekao je ravnatelj Krešimir Ćosić, prof. U povodu toga organiziran je niz radionica za učenike, učitelje, ali i goste koji djeluju i rade u lokalnoj zajednici. Pjesma, ples, nove i igre iz prošlosti, bili su misao vodilja obilježavanja Dana škole. Djeca su se odlično zabavljala u ulogama detektiva i umjetnika, izrađivala su svoj virtualni svijet, a u prošlost su se vratili izrađivajući tradicijske rukotvorine.

- Organizirali smo i posjet kulturnim i drugim ustanovama koje su nam ponudile gostoprimstvo. Učenici sada obilaze Arheološki muzej, Muzej školjaka i vodenog svijeta, Fakultet agrobiotehničkih znanosti, obići će i izložbu Hrvatskih željeznica, a posjetit će i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, Udrugu Dokkicu i GISKO – kaže ravnatelj Ćosić.

Škola u Drinskoj ulici danas ima 385 učenika u 15 razrednih odjela od 1. do 8. razreda, a djeluje na širokom području - gravitiraju joj i djeca iz Brijesta i Stadionskog naselja. Poznata je po sudjelovanju u različitim programima, a najviše se ponose titulama međunarodne ekoškole i škole bez nasilja. Škola je i vježbalište za studente Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Jasenka Pejaković
Kroz školu prošlo 25.000 učenika
“U povodu 50. obljetnice škole izdana je i publikacija koja donosi presjek tog dugog razdoblja. U publikaciji su sažeti svi najvažniji događaji, osobe i drugi podatci kojima je obilježen i ostavljen trag u proteklim desetljećima djelovanja škole, od osnutka do danas. Bavili smo se i statistikom, pa tako u publikaciji, primjerice, možete saznati i da je škola ranije nosila naziv OŠ Milana Tomljanovića, a da je od njezina osnivanja kroz našu školu prošlo oko 25.000 učenika”, ističe Krešimir Ćosić, prof., koji već 20 godina radi u OŠ Augusta Šenoe, od čega osam godina obnaša funkciju ravnatelja škole.
Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike