Regija
SIGURNIJE PROMETOVANJE

Signalizacija na pruzi u Dugoj ulici
Objavljeno 17. listopada, 2018.
VINKOVCI - U središnjici HŽ Infrastrukture d.o.o u Zagrebu potpisan je Sporazum o zajedničkoj suradnji HŽ Infrastrukture d.o.o., tvrtke Končar - Inženjering za energetiku i transport d.d. (KONČAR-KET) i Grada Vinkovaca na ugradnji uređaja za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza u Vinkovcima. Novi uređaj s polubranicima i svjetlosno-zvučnom signalizacijom koji će se ugraditi u Vinkovcima na željezničko-cestovnom prijelazu u Dugoj ulici, donirat će tvrtka KONČAR-KET, za ugradnju uređaja zadužena je HŽ Infrastruktura, dok će Grad Vinkovci rješavati moguće imovinsko-pravne odnose i ishođenje uporabne dozvole. Kako će se gradnjom nadvožnjaka bitno povećati promet preko navedenog prijelaza, Grad Vinkovci su zamolili, a KONČAR-KET pristao donirati uređaj za osiguranje prijelaza, dok će HŽ Infrastruktura donirani uređaj ugraditi.
- Sporazum je još jedan korak prema sigurnijem odvijanju prometa u ovom dijelu grada. Ove godine na širem vinkovačkom području HŽ Infrastruktura u promet je pustila u rad četiri nova uređaja s polubranicima i svjetlosno-zvučnom signalizacijom na željezničko–cestovnim prijelazima. Ove godine pokrenut je postupak javne nabave za radove na projektu nadogradnje i elektrifikacije željezničke pruge Vinkovci – Vukovar, rekao je Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture d.o.o.
Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić zahvalio je na donaciji čime će se osigurati sigurnost željezničko-cestovnog prijelaza na pruzi Vinkovci - Županja.
- Prijelaz u Dugoj ulici dio je obuhvata gradnje nadvožnjaka i pristupnih cesta preko željezničke pruge Zagreb - Tovarnik i iznimno mi je drago da će se na tom frekventnom prijelazu postaviti novi uređaj s polubranicima i svjetlosno-zvučnom signalizacijom. Gradnjom nadvožnjaka pridonijet će se poboljšanju prometne sigurnosti u Vinkovcima uklanjanjem uskih prometnih grla. Nadvožnjak i prilazne prometnice od iznimne su važnosti za Vinkovce. Ne samo da će rasteretiti postojeće prometnice, nego će na taj način i povezati Borince sa središtem grada - rekao je Bosančić.M.Kokaj
Najčitanije iz rubrike