TvObzor
MISTERIOZNI TRILER "SVI ZNAJU SVE" DVOSTRUKOG OSKAROVCA ASGHARA FARHADIJA

Penelope Cruz i Javier Bardem ponovno zajedno na filmu
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Iranski redatelj Asghar Farhadi svojoj je zemlji u samo pet godina donio dvije prestižne nagrade Oscar - za remek-djela "Nader i Simin se rastaju" i "Trgovački putnik"

Ime Asghara Farhadija već je sada zlatnim slovima uklesano u povijest iranske kinematografije. Taj talentirani redatelj svojoj je zemlji u samo pet godina donio dvije prestižne nagrade Oscar - za remek-djela "Nader i Simin se rastaju" (2011.) i "Trgovački putnik" (2016.). Osim Oscara Farhadi je za "Nader i Simin se rastaju" osvojio bezbroj priznanja i nagrada na uglednim festivalima diljem svijeta, uključujući Zlatni globus za najbolji strani film i Zlatnog medvjeda na festivalu u Berlinu, a za "Trgovačkog putnika", između ostaloga, nagrađen je u Cannesu u kategoriji najboljeg scenarija.


Ove godine Farhadi je odlučio snimiti svoj prvi film na španjolskom jeziku, a za glavne uloge uzeo je samu glumačku kremu tamošnje kinematografije: supružnike Penelope Cruz i Javiera Bardema. Priča psihološkog trilera "Svi znaju sve" prati Lauru (Cruz), koja sa svoje dvoje djece iz Argentine putuje u gradić u Španjolskoj u kojem je odrasla. Razlog putovanja vjenčanje je njezine sestre. Usred radosnog ponovnog obiteljskog okupljanja i proslave starija kći biva oteta. U napetim danima koji slijede razne obiteljske tenzije, kao i duboko skrivene tajne same zajednice malog grada, izići će na površinu…
Uz oskarovce Penelope Cruz ("Vicky Cristina Barcelona") i Javiera Bardema ("Nema zemlje za starce") glavnu ulogu u filmu ostvario je i Ricardo Darin, nagrađivani argentinski glumac, široj publici vjerojatno najpoznatiji po glavnoj ulozi u hvaljenom i gledanom trileru "Tajna u njihovim očima", koji je 2009. iznenađujuće osvojio Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma. Osim što ga je režirao, Farhadi je napisao i scenarij za triler "Svi znaju sve", čime je to postao osmi scenaristički i redateljski uradak u karijeri ovog velikog filmaša.
Triler "Svi znaju sve" svečano je otvorio ovogodišnji filmski festival u Cannesu, gdje se natjecao za glavnu nagradu, Zlatnu palmu, i gdje je privukao do tada neviđenu pozornost kritike i publike. Zanimljivost vezana uz njegovo otvaranje svakako je u tome što je to tek drugi španjolski film u povijesti koji je otvorio Cannes i jedan od rijetkih uopće koji su otvorili taj najznačajniji filmski festival u svijetu a da nije na engleskom ili francuskom jeziku. Film se ovoga tjedna prikazuje i u sklopu festivala u Torontu, gdje se, pak, natječe za najbolji film u kategoriji nagrade publike. U stvarnom životu Penelope Cruz i Javier Bardem supružnici su od 2010. godine, a u njihovim glumačkim karijerama ovo im je peti zajednički filmski projekt, nakon "Šunka, šunka", "Vicky Cristina Barcelona", "Savjetnik" i "Voleći Pabla".
Psihološki triler "Svi znaju sve" u domaća kina stiže 27. rujna. (N.K.)
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

PREMIJERA NOVE HTV-OVE IGRANE LUTKARSKE SERIJE ZA DJECU

Pepe, Bubi i Lu kod dr. Zdravke

Najčitanije iz rubrike